Τον Μάρτιο στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης- Έκλεισε η Αθηνών- Πατρών

19:56 12/2/2017 - Πηγή: iPop

Το ταξίδι τους στην Αθήνα σχεδιάζουν οι αγρότες της Κρήτης. Οι Κρητικοί θα φτάσουν στην πρωτεύουσα στις 8 Μαρτίου, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν παγκρήτιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Θυμίζουμε, πως σε λίγα εικοσιτετράωρα και συγκεκριμένα στις 14/2 ραντεβού για την Αθήνα έχουν κλείσει οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας,

ενώ στις 15 του μήνα οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας θα συναντηθούν με τον Γ.Δραγασάκη. Τα μπλόκα των αγροτών συνεχίζονται και χωρίς καμία προειδοποίηση το απόγευμα της Κυριακής έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών στα διόδια του Κιάτου.

Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας στη συνέλευση τους το Σάββατο αποφάσισαν να συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 15/2. Επίσης, ανακοίνωσαν, πως δεν θα υπάρξει δική τους συμμετοχή στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, την Τρίτη 14/2.

Οι αποφάσεις των αγροτών από την Κρήτη:

Τα μέλη της Παγκρήτιας συντονιστικής και οργανωτικής επιτροπής των αγροτών, συνεδρίασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής και αποφάσισαν, πως θα έρθουν στην Αθήνα στις οκτώ Μάρτη.

Τις επόμενες ημέρες, όπως αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν στις αγροτικές περιοχές της Κρήτης, για να ενημερώσουν τους αγρότες και να προετοιμάσουν την απόβαση τους.

Κλειστή η Αθηνών- Πατρών:

Την Κυριακή, χωρίς καμία προειδοποίηση ομάδα αγροτών έκλεισε και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών στα διόδια του Κιάτου.

Οι παραγωγοί έκλεισαν το δρόμο αιφνιδιαστικά και δεν έχουν ενημερώσει μέχρι πότε θα παραμείνουν στο σημείο. Η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται με παράκαμψη 20 χιλιόμετρων από την παλιά Εθνική οδό, από το Κιάτο ως την Αρχαία Κόρινθο.

Τι λέει για τους αγρότες ο Υπουργός;

Ο Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος την Κυριακή μίλησε στην εφημερίδα «Αυγή» σημείωσε χαρακτηριστικά:

Εμείς ως Κυβέρνηση αυτό προσπαθούμε, αλλά πρέπει να συντονιστούν σε αυτό και οι ίδιο οι αγρότες και οι φορείς τους, αλλά και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να μην παίζουν με όρους εντυπωσιασμού σε ένα θέμα εθνικό – με όλη τη σημασία της λέξης. Διότι η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα είναι η βάση για να παραμείνει ζωντανή η ελληνική ύπαιθρος

Διευκρίνισε βέβαια, πως δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών σε φορολογικό και ασφαλιστικό και τόνισε «χρειάζεται επίγνωση των συνθηκών στη χώρα, αλλά και των επιπτώσεων στην κοινωνία από τις τροποποιήσεις που έγιναν στους δύο τομείς ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς».

Διαβάστε επίσης:

Αποφασισμένοι μετά το άκαρπο τετ-α-τετ με τους Υπουργούς οι αγρότες- Video

The post Τον Μάρτιο στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης- Έκλεισε η Αθηνών- Πατρών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάρτιο, Αθήνα, Κρήτης- Έκλεισε, Αθηνών- Πατρών,martio, athina, kritis- ekleise, athinon- patron