Τουρίστες δηλώνουν οι φερόμενοι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

08:24 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Με την Τρίτη να είναι η κρίσιμη μέρα που θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, οι δύο φερόμενοι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στην Αλεναδρούπολη επιμένουν στην αρχική τους άποψη και δηλώνουν τουρίστες.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης: «Πρόκειται για έναν 29χρονο Σουηδό υπήκοο και έναν 20χρονο υπήκοο Υεμένης, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο μαχαίρια, με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστών και αορτήρας πολεμικού όπλου».

Οι

δύο συλληφθέντες δηλώνουν στις αρχές ότι το χωριό Πέπλος ήταν ο προορισμός τους και τονίζουν πως εάν είχαν σκεφτεί ότι τα μαχαίρια θα τους προκαλούσαν τέτοιο μπλέξιμο, δεν θα τα είχαν φέρει μαζί τους.

Αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των δύο υπόπτων, έγινε γνωστό το παρελθόν του 29χρονου, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην Βοσνία πριν από 10 χρόνια λόγω εμπλοκής του σε τρομοκρατική οργάνωση και λόγω σχεδίων για επιθέσεις στη Δύση.

Σημειώνεται πως ακόμα υπάρχουν πολλά κενά στην υπόθεση, καθώς μεσολαβούν έξι μέρες από την άφιξη των δυο συλληφθέντων στην Αθήνα μέχρι και την άφιξή τους στην Αλεξανδρούπολη. Ερωτηματικά δημιουργεί και το ότι η έκδοση εισιτηρίου για το χωριό Πέπλος προκύπτει από τις πληροφορίες που ζήτησαν οι δυο από το ΚΤΕΛ για το πιο κοντινό χωριό στο τελωνείο των Κήπων.

Μέχρι στιγμής, οι δύο ύποπτοι για τζιχαντιστές δεν έχουν ζητήσει δικηγόρο, κάτι το οποίο, ωστόσο, ενδέχεται να αλλάξει αφού την Τρίτη παρουσιάζονται ενώπιον του ανακριτή.

The post Τουρίστες δηλώνουν οι φερόμενοι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα