Βρέθηκαν 2 από τις 3 σορούς των επιβαινόντων στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

11:32 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Βρέθηκαν νεκροί οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη το πρωί της Πέμπτης τονίζει σε νεότερη ανακοίνωση του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ακόμα ένα αγνοούμενο.

Το ελικόπτερο, Agusta Bell, του Πολεμικού Ναυτικού αγνοείτο από τις 02:45. Τη συγκεκριμένη ώρα και ενώ πετούσε πάνω από την περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα το στίγμα του χάθηκε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος

ο οποίος επιστρέφει εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες με σχετικό του tweet, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης, διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν νεκρούς τους επιβάτες του ελικοπτέρου. Αλλά δυστυχώς, λίγο μετά τις 11:30 το Υπουργείο επιβεβαίωσε την εύρεση των δύο σορών.

Όλα όσα γράφονται για ανεύρεση σωρών είναι ψεύδη, ειδικές δυνάμεις τώρα προσεγγίζουν τουλάχιστον σεβαστείτε τις οικογένειες των αξιωματικών

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) February 11, 2016

Στις 9:30 το Υπουργείο σε επίσημη ενημέρωσή του τόνισε πως στις 4:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης εντοπίστηκε θερμικό ίχνος στη νήσο Κίναρο. Ενώ, όπως σημείωσε στις 7:01 υπήρχε και οπτικός εντοπισμός τμημάτων του ελικοπτέρου.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο κυβερνήτης- υποπλοίαρχος, Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης- υποπλοίαρχος, Αναστάσιος Πανανάς και ο χειριστής- ναύτιλος, Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα όλα τα κομμάτια, καθώς η περιοχή είναι απόκρημνη.

Ειδικές ομάδας βρίσκονται στην περιοχή από το πρωί της Πέμπτης και γίνεται η προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τονίζει πως δεν μπορεί να πει ακόμα τους λόγους της πτώσης σημειώνοντας, πως πρέπει πρώτα να αναλυθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Επισήμανε πως δεν υπήρχε κάποια ανακοίνωση από την πλευρά του ελικοπτέρου έτσι ώστε να υπάρχει η ένδειξη για κάποιο πρόβλημα.

Ο καιρός ήταν νοτιοδυτικός και τα μποφόρ κυμαινόταν από 5 έως 6, ενώ το ύψος των κυμάτων έφτανε το 1,5 μέτρο. Οι εν λόγω συνθήκες είναι πολύ φυσιολογικές για την περιοχή.

Όπως τόνισε το υπουργείο: «Στις 4:05 εκδόθηκε από τις ελληνικές αρχές ΝΟΤΑΜ. Πάνω εκεί βασίστηκαν οι τούρκικες αρχές και εξέδωσαν νέα ΝΟΤΑΜ στην οποία ζήτησαν όσοι συμμετέχουν στην επιχείρηση να επικοινωνούν με τις τούρκικες αρχές».

«Οι περισσότερες ασκήσεις γίνονται νύχτα» σημείωσε το Υπουργείο και τόνισε πως το ελικόπτερο πετούσε στα 390 πόδια. Επίσης εξήγησε: «Το θερμικό ίχνος είναι το ίχνος το οποίο εντόπισε η κάμερα του ελικοπτέρου και του super puma».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου, η Ειρήνη Κατσορούρχη, η οποία ζει στην νήσο Κίναρο είπε πως τα ελικόπτερα έχουν απομακρυνθεί και ότι στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και παράλληλα βρέχει.

Η περιοχή βρίσκεται δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου κι ανατολικά της Αμοργού.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα στα πλαίσια μιας τακτικής άσκησης.

Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού νωρίτερα:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας

The post Βρέθηκαν 2 από τις 3 σορούς των επιβαινόντων στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα