Βρήκαμε το πρωινό που θα σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες και είναι γευστικό και υγιεινό!

10:55 12/9/2020 - Πηγή: iPop

Το πρωινό είναι η βάση της ημέρας κι όπως έχουμε ξαναπεί δεν πρέπει να το παραλείπεις. Ωστόσο, ποιο είναι αυτό το υγιεινό πρωινό που θα σε χορτάσει για αρκετές ώρες; 

Θες να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο, μ’ ένα καλό και συγχρόνως υγιεινό πρωινό που θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σε κάνει να μην πεινάσεις για τις επόμενες ώρες. Ειδικά αν η δουλειά σε περιμένει κι εκεί δεν μπορείς να βγάζεις το ταπεράκι και να τρως, ένα καλό πρωινό σου είναι απαραίτητο.

Ποιο είναι το υγιεινό πρωινό που θα σε χορτάσει;

Πολλά είναι αυτά που μπορεί να έχεις συμπεριλάβει κατά καιρούς στο

πρωινό σου, όμως μήπως το πρωί θα πρέπει να ξεκινήσεις να τρως γιαούρτι με πίτουρο βρώμης;

Και πριν προλάβεις να πεις όχι, θα σου εξηγήσουμε όλους τους λόγους για να το κάνεις!

Unsplash/ Margarita Zueva

Το γιαούρτι είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, τις οποίες και χρειάζεσαι το πρωί για να πάρεις ενέργεια, έχει ελάχιστες θερμίδες και βοηθά και στο αδυνάτισμα.

Το πρωινό παχαίνει ή αδυνατίζει τελικά; 

Από την άλλη πλευρά, το πίτουρο βρώμης είναι φυσικό κατασταλτικό της όρεξης, ενώ οι ίνες του δεσμεύουν τις θερμίδες και τις απομακρύνουν. Έχεις λίγες θερμίδες και ναι, στην περίπτωση αυτή είναι καλύτερο από τη βρώμη. Το πίτουρο βρώμης είναι πιο ψιλοκομμένο και θα το βρεις στο ράφι με τα βιολογικά. Φυσικά και να πούμε πως είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της δίαιτας Dukan, την οποία και δεν σου προτείνουμε να κάνεις, όμως είναι ξεκάθαρο πως το πίτουρο συμβάλλει στο αδυνάτισμα.

Τι χρειάζεσαι για το πρωινό αυτό; 

Ένα κεσεδάκι γιαούρτι1-2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης

Unsplash/ Food Photographer | Jennifer Pallian

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα ανακατέψεις και το πρωινό σου είναι έτοιμο! 1 κουταλιά της σούπας πίτουρο βρώμης είναι αρκετή, ωστόσο μπορείς να προσθέσεις μισή με μία ακόμα αν θες το μείγμα σου να ‘ναι πιο πηκτό. Πριν το φας, άφησέ το για περίπου μισή ώρα, ώστε να “φουσκώσει” το πίτουρο μες το γιαούρτι και να σε χορτάσει περισσότερο.

Τέλος, μπορείς να προσθέσεις ακόμα και πολύ λίγο μέλι για να γλυκάνεις λίγο το πρωινό σου, ειδικά αν δεν είναι πολύ κοντά στις γεύσεις σου, όμως μην το παρακάνεις με τα πρόσθετα, αν έχεις σκοπό να χάσεις βάρος, καθώς το συγκεκριμένο πρωινό από μόνο του έχει λίγες θερμίδες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Ιδανικές ιδέες για πρωινό που σε βοηθούν στο αδυνάτισμα

Photo: Unsplash/ Brooke Lark

Το άρθρο Βρήκαμε το πρωινό που θα σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες και είναι γευστικό και υγιεινό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα