Υπάρχει επιστημονική ανάλυση του γιατί πρέπει να πηγαίνεις για ύπνο μαζί του

22:30 29/3/2016 - Πηγή: iPop

Δεν μπορείς να μην πηγαίνεις για ύπνο μαζί του, προτιμάει να κοιμηθεί στον καναπέ όσο βλέπεις τηλεόραση από το να πάει μόνος στην κρεβατοκάμαρα; Μπράβο σας! Μάλλον κάνετε κάτι πολύ σωστά καθώς η επιστήμη έχει ερευνήσει αυτή τη συνήθεια και κατέληξε στο ότι κάνει καλό στη σχέση!

Έρευνα από το Ινστιτούτο Gottman δείχνει ότι πολλοί γάμοι καταλήγουν στο διαζύγιο εξαιτίας της απώλειας της οικειότητας και των στενών επαφών, ιδιαίτερα στα 10 έως 12 χρόνια έγγαμου βίου. Ένας «σιωπηλός» χωρισμός όμως έχει ήδη ξεκινήσει πολύ νωρίτερα όταν ο ένας από τους δύο αρχίζει να αισθάνεται απογοητευμένος

με την έλλειψη οικειότητας στη σχέση – λιγότερη επαφή, λιγότερη οικειότητα, λιγότερη συνομιλία, λιγότερος χρόνος που περνάει ο ένας με τον άλλον, λιγότερη εκτίμηση, κλπ Περίπου στα 3 1/2 χρόνια μίας σχέσης, τα ζευγάρια τείνουν επίσης να σταματούν να πηγαίνουν στο κρεβάτι την ίδια ώρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναζωογονήσεις τη σχέση όπως το να κλείνετε ραντεβού, να κάνετε εκπλήξεις ο ένας στον άλλον ή να συμπληρώνετε τα συναισθηαμτικά κενά ο ένας του άλλου. Ωστόσο, υπάρχει μία ευκολότερη συνήθεια η οποία βοηθάει στο να διατηρηθεί η σχέση! Ποια είναι αυτή; Το να πηγαίνετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα, τουλάχιστον μερικές νύχτες την εβδομάδα, και να δίνετε αρκετό χρόνο πριν κοιμηθείτε. Έρευνα δείχνει ότι το 75% των ζευγαριών δεν πηγαίνουν στο κρεβάτι την ίδια ώρα, συνήθως επειδή ο ένας παίζει στο internet ή δουλεύει ή βλέπει τηλεόραση.

Ο ερευνητής Jeffrey Larson βρήκε πως «τα ζευγάρια των οποίων οι συνήθειες ύπνου ή ξυπνήματος δεν ταίριαζαν (π.χ., ένας που κοιμάται αργά και ξυπνάει νωρίς έχει σχέση με κάποια που κοιμάται νωρίς και ξυπνάει επίσης νωρίς) είχαν σημαντικά λιγότερη οικογενειακή προσαρμογή, περισσότερες συγκρούσεις και έδιναν λιγότερο χρόνο στο να κουβεντιάζουν τα προβλήαμτα τους, λιγότερο χρόνο σε κοινές ασχο΄ίες και λιγότερες σεξουαλικές επαφές από ότι τα ζευγάρια που είχαν προσαρμοσμένες συνήθειες ύπνυ και ξυπνήματος».

Ένας άλλος λόγος για να πηγαίνει ένα ζευγάρι στο κρεβάτι την ίδια ώρα είναι ότι έχει θετικά αποτελέσματα στον τρόπο που αλληλεπισράει η σύντροφος την επόμενη μέρα! Είναι αρκετά εκπληκτικό το γεγονός ότι μια τέτοια απλή, εύκολη χειρονομία συντροφικότητας κάνει το θηλυκό μέρος της σχέσης να έχει βελτιωμένη διάθεση. Για τους άνδρες συντρόφους, αρκεί ένας καλός ύπνος για να έχουν πιο θετικές αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους την επόμενη μέρα.

Η ώρα που πάει ένα ζευγάρι για ύπνο είναι κατά κύριο λόγο η ώρα για αγκαλίτσες, οι οποίες σύμφωνα με έρευνα βοηθάνε τους ανθρώπους να αισθανθούν πιο χαλαροί. Παράλληλα ξυπνάνε συναισθήματα αγάπης, ευτυχίας, ηρεμίας, ενθουσιασμού και συναισθηματικού δεσίματος με τον άλλον. Οι αγκαλιές είναι επίσης η στιγμή που τα περισσότερα ζευγάρια συζητούν για την σχέση τους, το μέλλον, τη δουλειά, για ταινίες και φίλους. Έρευνες επίσης έχουν αποδείξει πως όταν τα ζευγάρια μιλάνε μετά το σεξ, η οξυτοκίνη επισφραγίζει ότι θα δημιουργηθούν ευχάριστα συναισθήματα για τον άλλον.

Πολύ σημαντικό είναι να κοιμάσαι κοντά στον άλλον. Πραγματικά κοντά. Έρευνα απέδειξε πως οι σύντροφοι που κοιμόντουσαν τουλάχιστον 2.5 εκατοστά ό ένας από τον άλλον είναι πιο ικανοποιημένοι με τη σχέση τους από εκείνους που διατηρούν ένα κενό μεγαλύτερο από 70 εκατοστά. Τα περισσότερα ζευγάρια που είχαν σωματική επαφή κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν επίσης πιο ευτυχισμένα από εκείνα που δεν είχαν επαφές.

The post Υπάρχει επιστημονική ανάλυση του γιατί πρέπει να πηγαίνεις για ύπνο μαζί του appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
νέο ζευγάρι ύπνος μαζι
Τυχαία Θέματα