«Υπό διωγμό οι ελεύθεροι επαγγελματίες» καταγγέλλει το Ποτάμι

13:43 6/1/2016 - Πηγή: iPop

Με την «συντηρητική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» όπως την αποκαλεί τα έβαλε το Ποτάμι το οποίο την κατηγορεί πως είχε υπό διωγμό τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά παράλληλα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως εξηγεί σε σχετική του ανακοίνωση το Ποτάμι αναφερόμενο στην πρόταση του Κατρούγκαλου:

Οι επιβαρύνσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα πολλαπλασιαστούν, ακόμη περισσότεροι αυτοπασχολούμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία και θα υπάρξει αύξηση της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής.

Εστιάζει στους αυτοαπασχολούμενους και

τους ελεύθερους επαγγελματίες και σημειώνει πως: «προβλέπει 38,5% εισφορές επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος (20% εισφορά για κύρια σύνταξη, 7,5% εισφορά για επικουρική σύνταξη και 6,95% εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη, 4% για ΕΦΑΠΑΞ). Αν μετά την αφαίρεση των εισφορών, προστεθεί 26% φορολόγηση, τότε έχουμε ένα εξωπραγματικό 54,5% των εσόδων του αυτοαπασχολούμενου να πηγαίνει στο κράτος. Χωρίς μάλιστα να έχουμε υπολογίσει τις έκτακτες εισφορές, την προκαταβολή φόρου και το τέλος επιτηδεύματος».

Στο τέλος η ανακοίνωση επισημαίνει πως όλα αυτά φαίνεται να είναι ψιλά γράμματα για το κυβερνητικό συνονθύλευμα καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν όσα βιώνουν οι πολίτες.

Αξίζει να τονιστεί πως τρέμουν και οι φοβούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το τί τους περιμένει εάν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό παραμείνει ως έχει και δεν αλλάξουν όσα προβλέπονται για τις εισφορές τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και αφορούν τουλάχιστον 1 εκατ. ασφαλισμένους, προβλέπουν ότι οι εισφορές θα κυμαίνονται από 126 μέχρι και 1.582 ευρώ μηνιαίως.

The post «Υπό διωγμό οι ελεύθεροι επαγγελματίες» καταγγέλλει το Ποτάμι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα