Windows Phone 8, Και πολυπύρηνοι επεξεργαστές και HD ανάλυση και κάρτες SD!

Μπορεί για πρώτη φορά στην ιστορία μας να μην ήμασταν πιστοί στο live ραντεβού μας, αλλά η Microsoft ήταν και στο ειδικό event που διοργάνωσε μας άφησε να πάρουμε μία μικρή ματιά από την νέα μεγάλη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, Windows Phone 8.

Το πιο μεγάλο και σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι φυσικά η υποστήριξη πολυπύρηνων επεξεργαστών. 2, 4, 8 ή ακόμα και 64(θεωρητικά)

πυρήνες θα μπορεί να υποστηρίξει το νέο λειτουργικό σύστημα, κάτι που θα εκτοξεύσει τις επιλογές των developers, αφού πλέον και οι πιο απαιτητικές εφαρμογές θα μπορούν να τρέχουν στην WP8 συσκευή σας. Αυτό, αλλά και πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά οφείλονται στην αναβάθμιση του πυρήνα του λειτουργικού συστήματος (NT Kernel) ή αλλιώς Windows Core, ο οποίος προέρχεται από τις μεγαλύτερες εκδόσεις, Windows 8 και RT. Για πρώτη φορά, η MS ανασυγκροτεί το λειτουργικό της, ώστε ουσιαστικά η ίδια πλατφόρμα να τρέχει σε PC, Tablet και κινητά.

Συνέπεια της χρήσης του νέου Kernel είναι η εκτόξευση της ανάλυσης μέχρι και την HD περιοχή, δηλαδή 1280 x 768 πράγμα που σημαίνει αισθητά βελτιωμένη ποιότητα απεικόνισης της πληροφορίας στο εκάστοτε panel. Ταυτόχρονα γίνεται δυνατή η πλήρης αναγνώριση καρτών SD, κάτι που βοηθάει στην αύξηση του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής σας. Αυτές οι 3 είναι οι 3 πιο ριζικές αλλαγές στο λειτουργικό και αφορούν το τον πυρήνα του λειτουργικού, σαν να λέμε το μοτέρ ενός αυτοκινήτου.

Πάμε να δούμε τα Extras του εξοπλισμού τώρα.. Πρώτα πρώτα έχουμε μία ανανέωση της αρχικής οθόνης, με χρωματισμό, αλλά και αλλαγή μεγέθους των tiles, των μικρών τετραγώνων που καταλαμβάνουν την αρχική οθόνη κάθε Windows Phone και αντιστοιχούν σε κάποια εφαρμογή. Με την δημιουργία μικρότερων tiles η Microsoft πετυχαίνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου, αλλά και αύξηση της πρακτικότητας, αφού περισσότερες εφαρμογές γίνονται διαθέσιμες στον ίδιο χώρο. Για την συνέχεια έχουμε ενσωμάτωση VoIP τεχνολογιών, χώρος στον οποίο το Skype παίζει σχεδόν μόνο του, οπότε η ενσωμάτωσή του πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όπως θα έχετε ήδη δει, όλες οι εταιρείες αναπτύσσουν το δικό τους βοηθό αλά Siri. Από αυτό το χορό δεν θα μπορούσε να λείπει η Microsoft η οποία θα ενσωματώνει νέες φωνητικές λειτουργίες στο μελλοντικό OS. Παράλληλα, θα προσφέρει navigation μέσω των χαρτών της Nokia, και μάλιστα offline, ενώ το πρόγραμμα θα μπορεί να τρέχει στο background με το αναβαθμισμένο Multitasking των Windows Phone 8.

Για το τέλος, αφήσαμε την νέα πιο λειτουργική κάμερα, με διαθέσιμες τις επιλογές Panorama και Burst Mode, αναβαθμισμένο Internet Explorer, ο οποίος φτάνει αισίως την έκδοση 10 και σύμφωνα με την Microsoft σκίζει τον Safari στα Benchmarks, ενώ κάθε αναβάθμιση μετά την έκδοση 8 θα μπορεί να γίνεται Over Ther Air, μέσω Wi-Fi δικτύου, ή αυτό της κινητής τηλεφωνίας.

Οι πρώτες εταιρείες που θα συνεργαστούν με την εταιρεία από το RedMond θα είναι οι Huawei, Nokia, Samsung και HTC, με τις πρώτες συσκευές να φτάνουν στα χέρια μας στα τέλη του χρόνου, εάν το χρ

Keywords
Τυχαία Θέματα