ACS: Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ και νέο κέντρο διαλογής – Στα εγκαίνια ο Κ. Χατζηδάκης

Επενδύσεις 50 εκατομμύρια Ευρώ από την ACS στο νέο κέντρο διαλογής. Εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο κέντρο διαλογής της ACS στο Αιγάλεω. Ένα σύγχρονο κτήριο με τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις σε 16.000 τετραγωνικά μέτρα. Μια επένδυση της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ μετατρέπει την ACS σε μια σύγχρονη εταιρεία

με πολύ μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες καθιστώντας την LEADER τις αγοράς των ταχυμεταφορών.

Το όραμα της εταιρείας

’Ένα κτίριο φιλικό προς το περιβάλλον με «πολύ χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα’» ‘όπως τόνισε η κυρία Έφη Κουτσουρέλη Αντιπρόεδρος της ACS και του Ομίλου QUEST.

Το κτίριο διαθέτει στην οροφή του φωτοβολταϊκή εγκατάσταση του 1Mw όπου θα καλύπτει περίπου το 30% της απαιτούμενης ενέργειας, Ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την διανομή και την μεγαλύτερη εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκίνητων στην Ελλάδα με 100 θέσεις φόρτισης. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα 30% μέχρι το 2030.

Χρειάστηκε 1 χρόνος για τον σχεδιασμό του κτιρίου και των εγκαταστάσεων και 2,5 χρόνια για την κατασκευή του. Στις νέες εγκαταστάσεις μπορούν να διακινηθούν 50.000 δέματα την ώρα, όταν αυτή την στιγμή σε ώρες αιχμής φτάνουν τις 20.000 δέματα την ώρα.

«Ο στρατηγικός μας εταίρος είναι το Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Η συνεχόμενη αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου θα σημαίνει και μεγαλύτερη αύξηση της εταιρείας μας» τόνισε ο Απόστολος Γεωργαντζής Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ACS Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου QUEST, συνεχίζοντας «με το νέο κέντρο διαλογής βελτιώνεται ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας, οι συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους μας και επιπλέον ανοίγονται νέες θέσεις εργασίας. Στο πλάνο μας για το άμεσο μέλλον βρίσκονται επενδύσεις 50 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την αυτοματοποίηση και βελτίωση της αλυσίδας διανομής με έμφαση στο last mile. Με τις επενδύσεις να κινούνται προς τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα με στόχο να φτάσουμε τα 240 οχήματα, έμφαση στο δίκτυο των Smart Lockers ώστε να φτάσουμε τα 1.000 και επιπλέον αυτοματισμούς στα καταστήματα με συνέπεια την ενίσχυση του Last Mile’».

Η αγορά των ταχυμεταφορών βρίσκεται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ με την ACS να κατέχει το 25%. Η ACS σήμερα κατέχει τα 2/3 της ελληνικής αγοράς ταχυμεταφορών και το 1/3 της αγοράς των ταχυμεταφορών για το εξωτερικό.

Τα DRONES στις ταχυμεταφορές είναι ένας τομέας που τους ενδιαφέρει και το μελετούν. Συμμετέχουν σε διάφορα project με διάφορους φορείς και πανεπιστήμια. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες η εταιρεία πραγματοποίησε την την πρώτη αδειοδοτημένη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) πτήση BVLOS «Πέραν της Οπτικής Επαφής» στην Ελλάδα για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από την Κω στην Ψέριμο.

Δηλώσεις Υπουργού Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη στα εγκαίνια της ACS, «Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, εκπροσωπώντας και τον πρωθυπουργό. Να δώσω συγχαρητήρια στην ACS και στον Όμιλο Quest για μια ακόμα θετική πρωτοβουλία και να πω ότι αυτή η επένδυση που ωθεί και τον όμιλο προς τα μπρος την ACS προς τα μπρος, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψιν ότι είναι μια επένδυση που συνδέεται και συμβαδίζει με την τεχνολογία και έχει καλά νέα για όλους.

Πρώτα από όλα για τους ίδιους τους μετόχους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Δεύτερον, έχει καλά νέα για τους εργαζομένους, διότι κάνει πιο εύκολη τη δουλειά τους. Τους βοηθάει να λειτουργήσουν σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον και πρόκειται να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας και βεβαίως είναι και καλό νέο, μην το ξεχνάμε και αυτό και για τους καταναλωτές. Γιατί οι καταναλωτές τι θέλουν; Οι καταναλωτές θέλουν καλύτερες υπηρεσίες και τις θέλουν σε όλους τους τομείς και σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται οπουδήποτε.

Επομένως ο εκσυγχρονισμός των δραστηριοτήτων της ACS, μιας μεγάλης εταιρείας στο χώρο των courier δεν αποβαίνει μόνο υπέρ του ομίλου, είτε με την έννοια των μετόχων είτε με την έννοια των εργαζομένων, αλλά αποβαίνει και υπέρ των καταναλωτών. Υπό αυτή την έννοια, η Πολιτεία δε μπορεί παρά να χαιρετήσει αυτή την πρωτοβουλία, γι’ αυτό σήμερα είμαστε εδώ τόσο εγώ όσο και δύο άλλοι υπουργοί, προκειμένου να υπογραμμίσουμε όλα όσα σας είπα μέχρι τώρα. Και πάλι συγχαρητήρια στον κύριο Φέσσα, στον κύριο Γεωργαντζή, σε όλους σας και καλή δύναμη και καλή δουλειά στους εργαζομένους. Να είστε καλά!».

Keywords
Αναζητήσεις
acs-ependyseis-50-ekat-evro-kai-neo-kentro-dialogis--sta-egkainia-o-k-chatzidakis.htm
Τυχαία Θέματα