Sniper: «Στάση νέοι επιβάτες»

08:11 22/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με δύο λόγια; «Στάση, νέοι επιβάτες». Όχι της Σαλονίκης. Της αγοράς. Κι ανεβαίνουν λοιπόν με το πάσο τους κυρίως οι ξένοι, ενώ οι εγχώριοι θεσμικοί αλλάζουν θέσεις, στις πωλήσεις μετοχών για να μπουν σε άλλες. Από κάτω το κοινό των άπιστων Θωμάδων που όταν έχει μετοχές τις κρατάει, για δύο ολόκληρες μέρες, σχολιάζει τα κορόιδα τα αμερικανάκια που μπήκαν σε λεωφορείο πληρώνοντας κόμιστρο λιμουζίνας.

Δεκατέσσερα εκατομμύρια μετοχές σε πακέτα έγιναν στη Eurobank και η μετοχή έπεσε. Αλλαγή φρουράς με τον Φωκίωνα Καραβία στις Ινδίες,

να κλείνει τις ωραίες συμφωνίες του. Υπόψη ότι η τράπεζα έχει και κορυφαία θυγατρική στο factoring, μερικές ιδέες ρίχνουμε, το οποίο αξιοποιούν οι πιο μοντέρνοι από εμάς Κύπριοι. Αλλά και στην Κύπρο μαγαζιά γωνία είναι και τα δύο, το θέμα είναι να γίνουν ένα.

Διαβάζω και μου φεύγουν τα μάτια, ότι οι κινεζικές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, έχουν ναυλώσει όλες τις διαθέσιμες πτήσεις για να πουλήσουν φθηνά ρούχα στους Αμερικάνους που αγοράζουν σαν τρελοί. Το αποτέλεσμα είναι να μη μπορεί να μεταφερθεί τίποτα άλλο αεροπορικώς. Και οι Ινδοί να θέλουν πορτοκάλια και να μη βρίσκουν.

Η αγορά είναι ένα περίεργο πράγμα. Στις 500 μονάδες του δείκτη, ήταν πιο ακριβή από τώρα, χωρίς κέρδη, με ζημιές, χρέη εταιριών και μία κλειστή οικονομία.

Η Εθνική Τράπεζα πέτυχε άλλο ένα κλείσιμο χωρίς μεταβολή. Επιτρέπει είσοδο στη μετοχή της και στις άλλες τράπεζες, αλλά δεν χαλάει την τιμή.

Το μάζεμα στο ΔΑΑ συνεχίζεται. Δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα επιτρέψει αγορές χαμηλότερα, κοντά στην τιμή της εισαγωγής;

Τιμή στόχο στα 13,6 ευρώ έβαλε για την ΚΡΙ ΚΡΙ η Eurobank Equities. Παρά το ράλι 65% τους τελευταίους 12 μήνες για τη μετοχή, ο τίτλος εξακολουθεί να τελεί υπό διαπραγμάτευση με discount περισσότερο από 25% λέει στην ανάλυσή της. Ναι δεν είναι πια στα 5 ευρώ ή κάτω από αυτά η μετοχή της εταιρείας. Βεβαίως αυτά βλέπει και η μετοχή της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ και κινείται αναλόγως. Ούτε αυτή είναι κάτω από το 1 ευρώ πια.

Ότι σας είπαμε για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Δεν υπάρχει ανακοίνωση, ενώ οι τίτλοι ελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Καλή αλλά όχι όπως προχθές η κίνηση στο παράγωγο με αύξηση θέσεων. Με premium το κλείσιμο.

Η NVIDIA ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή (EPS) 5,16 δολάρια με έσοδα 22,1 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν EPS 4,60 δολάρια κέρδη ανά μετοχή με έσοδα 20,4 δισεκατομμύρια. Είναι τεράστιο άλμα σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου τριμήνου, όταν η Nvidia ανέφερε EPS 0,88 $δολάρια σε 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Για αυτή τη χρονιά η εταιρεία προβλέπει ότι θα φέρει έσοδα 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων συν ή πλην 2%. Η Wall Street ανέμενε 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-stasi-neoi-epivates.htm
Τυχαία Θέματα