Αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τράπεζες – Mεγάλος τζίρος και νέα ρεκόρ στο ΧΑ

22:00 1/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα blue chips και ειδικά οι τράπεζες στο ΧΑ, ενώ όλες οι πληροφορίες για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  συγκλίνουν στο γεγονός ότι η εισαγωγή-σταθμός στην ιστορία της ελληνικής αγοράς, ήταν απόλυτα επιτυχημένη και με ζήτηση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αυτά μάλιστα συνέβησαν σε μία ανοδική συνεδρίαση παρά το μέτριο διεθνές κλίμα κι ενώ στο ταμπλό σημειώνονταν επίσης ρεκόρ, και με μεγάλο τζίρο καθώς οι αγοραστικές

εντολές έπεφταν βροχή για τον τραπεζικό κλάδο. Τελικά οδήγησαν σε νέα υψηλά 12 ετών το ΧΑ και σε νέα υψηλά οκτώ ετών τον τραπεζικό δείκτη-κλειδί, πάνω από τις 1200 μονάδες.

Οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα. Ήταν δηλαδή οι μεγαλύτερες συναλλαγές από τις 19 Ιανουαρίου και τα 168,5 εκατ. ευρώ, ενώ πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στις 15 Δεκεμβρίου με συναλλαγές 175 εκατ. ευρώ, για να ξαναβρούμε τόσο μεγάλες συναλλαγές.

Ο μεγαλύτερος τζίρος συγκεντρώθηκε στις τραπεζικές μετοχές, όπου η Alpha Bank η οποία είχε μείνει πίσω πρωταγωνίστησε, ενώ σε ΕΤΕ και Πειραιώς, παρατηρήθηκε stock picking.

Ανοδική από την αρχή έως το τέλος η μετοχή της Eurobank. Τα πακέτα βοήθησαν επίσης τις μετοχές των ΣΑΡΑΝΤΗΣ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ανεβούν στην κατάταξη των μετοχών με το μεγαλύτερο τζίρο ανάμεσα στα πολύ βαριά χαρτιά του δείκτη FTSE της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και η ΔΕΗ συνεχίζει, να προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ το επενδυτικό της πρόγραμμα στις ΑΠΕ ξεδιπλώνεται.

Ξεχώρισαν στη μεσαία κεφαλαιοποίηση Fourlis και ΕΧΑΕ

Ο Γενικός Δείκτης μετά τις 11.30 γύρισε καθαρά ανοδικά και ανέβασε προοδευτικά στροφές μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Έκλεισε στις 1.376,62 μονάδες με άνοδο 0,67%. Οι συναλλαγές έφθασαν τα 150,81 εκατ. ευρώ με πακέτα 31,8 εκατ. ευρώ. Μεγάλα πακέτα έγιναν στη μετοχή της Eurobank, στον ΟΤΕ, στην ΕΤΕ,  3 εκατ. στην Jumbo, και στη ΣΑΡΑΝΤΗΣ.

Ο δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο 0,96% στις 3.358,2 μονάδες και η μεσαία κεφαλαιοποίηση με το δείκτη FTSEM ακολούθησε με άνοδο 0,71% στις 2.326,12 μονάδες. Μοιρασμένες οι μετοχές στο τέλος της συνεδρίασης με 63 μετοχές να υποχωρούν έναντι 61 ανοδικών.

Keywords
Αναζητήσεις
afximeno-agorastiko-endiaferon-gia-trapezes--megalos-tziros-kai-nea-rekor-sto-cha.htm
Τυχαία Θέματα