Άνοδος με οδηγό τον τραπεζικό δείκτη που έκλεισε σε νέα υψηλά οκταετίας

19:33 30/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Νέο υψηλό για την περίοδο μετά τον Απρίλιο του 2021 σημείωσε η Τράπεζα Πειραιώς και έσυρε ανοδικά τον τραπεζικό δείκτη και την αγορά με τη βοήθεια των άλλων τραπεζικών μετοχών, της ΔΕΗ και του Jumbo, σε μία ανοδική συνεδρίαση που ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε νέα υψηλά 8 και πλέον ετών.

Τα μηνύματα από τη Νέα

Υόρκη έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό όπως αποτυπώθηκαν σε θετική έκθεση της JP Morgan η οποία έστειλε διεθνώς στους επενδυτές θετικά συμπεράσματα από την ενημέρωση που είχε από τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών για τα μελλοντικά κέρδη τους και την πολιτική που θέλουν να ακολουθήσουν στα μερίσματα προς τους μετόχους.

Πέραν αυτού δεν υπήρχε χθες φόβητρο για τυχόν ρευστοποιήσεις ανάγκης λόγω συμμετοχής στην εισαγωγή του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπως σας ενημέρωσε το emea.gr/business voice. Έτσι οι αγοραστές είχαν την ευκαιρία τοποθετήσεων καθώς η αγορά κινήθηκε σε χαμηλές ταχύτητες και «γέμισε» καλά τις τιμές, πριν αρχίζει να κερδίζει έδαφος μετά τις 14:30-15:00, στις τελευταίες δύο-τρεις ώρες.

Το κλίμα έγινε πολύ θετικό όταν μαθεύτηκε η μεγάλη επιτυχίας της έκδοσης ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, που αντανακλά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την ελληνική οικονομία. Επιβεβαιώνει επίσης τα μεγάλα διαθέσιμα κεφάλαια που κινούνται στις αγορές και ήδη αρχίζουν να τοποθετούνται και σε ελληνικές μετοχές.

Η αγορά των μετοχών θα πιστωθεί επίσης το μερίδιο που της αξίζει με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο που κάνουν τράπεζες και εισηγμένες. Ήδη, μέρος των ελληνικών εταιριών αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς και δεν είναι τυχαίο.

Οι συναλλαγές στην άνοδο πάντα ήταν μεγάλες και είναι φανερό, ότι η αγοραστική διάθεση υπάρχει σταθερά στο ΧΑ όταν οι επενδυτές αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Ο τζίρος έφθασε στα 103,9 εκατ. ευρώ με προσυμφωνημένες συναλλαγές 8,32 εκατ. ευρώ.

Τα πακέτα έγιναν κυρίως σε μετοχές της ΕΤΕ της Mytilineos, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank. Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε νέα υψηλά οκταετίας με άνοδο 1,11% στις 1.151,86 μονάδες, ο FTSE είχε ημερήσια κέρδη 0,31% κι έκλεισε στις 3.293,03 μονάδες. Οι περισσότεροι τίτλοι έκλεισαν ανοδικά με 58 μετοχές να σημειώνουν άνοδο και 53 να κλείνουν με πτώση.

Keywords
Αναζητήσεις
anodos-me-odigo-ton-trapeziko-deikti-pou-ekleise-se-nea-ypsila-oktaetias.htm
Τυχαία Θέματα