Δεν έχουν εισπραχθεί πρόστιμα σε 164 υποθέσεις νοθείας σε κρέας και γάλα από το 2016

17:40 22/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει καμία επιείκεια σε όποιους αισχροκερδούν στην αγορά, στεκόμενος και στο βρεφικό γάλα.

«Δεν με νοιάζει πως λέγεται ή ποιος είναι ο παραβάτης. Πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι δεν παίζουμε με την τιμή του γάλακτος ή με την ποιότητα προϊόντων σημαντικών για τη χώρα μας όπως η φέτα».

Τόνισε πως ενημερώθηκε στην αρχή του 2024 για 164 υποθέσεις νοθείας σε κρέας και γάλα από το 2016, επισημαίνοντας δεν έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα και αυτό είναι μια από τις

κινήσεις στις οποίες θα προβεί ως υπουργός.

Ο Λ. Αυγενάκης ανέφερε ότι υπάρχουν αιτήματα για κατάργηση της ΚΑΠ που ενισχύει το εισόδημα των αγροτών κατά 2,8 δις ετησίων, τα οποία προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρου, που δεν συζητούνται καν, προσθέτοντας πως «δεν θα σταματήσουμε να συζητάμε και να απαντάμε σε ερωτήσεις αλλά φαίνεται ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα αιτημάτων».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι οι πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας λαμβάνουν αποζημιώσεις αυξημένες κατά 40% από εκείνες του ΙΑΝΟΥ και δήλωσε ότι έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν εξοφληθεί παρότι η ΕΕ αντιλαμβανόμενη τον όγκο του έργου είχε θέσει περιθώριο τα τέσσερα χρόνια.

Keywords
Αναζητήσεις
den-echoun-eisprachthei-prostima-se-164-ypotheseis-notheias-se-kreas-kai-gala-apo-to-2016.htm
Τυχαία Θέματα