Δέσποινα Χαραλαμπίδου: «Σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργαστούμε με τον Αλέξη Τσίπρα»

06:31 19/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η κα. Δέσποινα Χαραλαμπίδου ήταν από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη φάση της διακυβέρνησης, από τις αρχές του 2015 μέχρι και το δημοψήφισμα το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής και αντιτάχθηκε στην

απόφαση του κ. Τσίπρα να «ανατρέψει» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να υπογράψει ακόμη ένα επώδυνο για την χώρα μνημόνιο.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη αναφέρεται στην πιθανότητα συνεργασίας των κομμάτων της αριστεράς, επισημαίνοντας ότι «αριστερά και Μνημόνια, δηλαδή νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δεν συνυπάρχουν».

Παράλληλα, τόνισε με έμφαση ότι «ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όσα λένε για να αποπροσανατολίσουν προεκλογικά τον κόσμο, ακολουθούν με συνέπεια τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας».  

Αναφερόμενη στην μεγάλη συζήτηση που έχει «ανοίξει» σχετικά με μετεκλογική συνεργασία του ΜεΡΑ25 με του ΣΥΡΙΖΑ, η κα. Χαραλαμπίδου δηλώνει κατηγορηματικά, ότι «Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε καμία περίπτωση δεν θα συναινούσε σε αυτό, αλλά και ο ίδιος ο κύριος Βαρουφάκης, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα στηρίξει με κανένα τρόπο (συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας ή ακόμη και ψήφο ανοχής) μια κυβέρνηση με τον κύριο Τσίπρα, πολύ περισσότερο εννοείται με τα άλλα κόμματα εξουσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΣΤΟ GOVNEWS.GR

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα