Η Apple εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

13:37 29/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Apple εγκατέλειψε επισήμως την ανάπτυξη ενός αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μια δεκαετία μετά τις φήμες για την έναρξη αυτού του πρότζεκτ. Αν και η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ποτέ την υλοποίηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ, υπολογίζεται πως έχει ξοδέψει δισσεκατομύρια δολλάρια για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Η ακύρωση του πρότζεκτ φαίνεται να επηρεάζει περίπου 2.000 εργαζόμενους.

Ωστόσο, αρκετοί από αυτούς θα μεταφερθούν στο τμήμα της Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Αν αληθεύει, η Apple θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο GenAI και αυτό θα πρέπει να δώσει στους επενδυτές περισσότερη αισιοδοξία για τις προσπάθειες και την ικανότητα της εταιρείας να ανταγωνιστεί σε επίπεδο πλατφόρμας την τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Ben Bajarin, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων Creative Strategies.

Ο Ρέι Γουάνγκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων Constellation Research που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ, δήλωσε στο BBC πως «Πρόκειται για μια έξυπνη και πολυαναμενόμενη απόφαση. Η ζήτηση της αγοράς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν υπάρχει και η τεχνητή νοημοσύνη είναι εκεί που βρίσκεται όλη η δράση».

Η Apple έχει κρατήσει μέχρι στιγμής αποστάσεις από μεγάλες κινήσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, σε πλήρη αντίθεση με τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Alphabet και η Microsoft, οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα του πρωτοπόρου στην ενσωμάτωση της καινοτόμας τεχνολογίας.

Η αργή προσέγγισή της έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι η εταιρεία θα μπορούσε να μείνει πίσω στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα προϊόντα της.

Αυτό αντανακλάται στην αύξηση της μετοχής της Apple πέρυσι, η οποία με σχεδόν 50% ήταν η μικρότερη μεταξύ των λεγόμενων Magnificent Seven μετοχών.

Τον περασμένο μήνα, η Microsoft ξεπέρασε την Apple ως η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone αντιμετωπίζει την αδυναμία της ζήτησης για τα βασικά προϊόντα της, ιδίως στη μεγάλη αγορά της Κίνας.

Εν τω μεταξύ, τα υψηλά επιτόκια έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση της ζήτησης για τα συνήθως ακριβότερα ηλεκτρικά οχήματα, ωθώντας τη βιομηχανία να περικόψει θέσεις εργασίας και να μειώσει την παραγωγή.

Μάλιστα, ο Ίλον Μασκ φαίνεται να χάρηκε με αυτήν την εξέλιξη, αφού σε ανάρτηση στο X, αναδημοσίευσε την είδηση, με emoji που την «χαιρετίζει».

https://t.co/f5wn0y95gx

— Elon Musk (@elonmusk) February 27, 2024

Keywords
Αναζητήσεις
i-apple-egkataleipei-ta-schedia-gia-kataskevi-ilektrikou-aftokinitou.htm
Τυχαία Θέματα