Η Deutsche Bank μειώνει κατά 50% τα bonus υψηλόβαθμων στελεχών και «σφίγγει» τα ταμεία της

17:31 14/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

H Deutsche Bank μείωσε τα μπόνους υψηλόβαθμων στελεχών κατά 50%, στον απόηχο της αποτυχημένης μεταφοράς 12 εκατ. πελατών της Postbank σε διαφορετικό σύστημα IT, η οποία είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες πελάτες να μην έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους για εβδομάδες.

Στην ετήσια έκθεσή της, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα αναγνώρισε ότι οι διαταραχές που προκλήθηκαν στο σύστημα «ήταν απαράδεκτες» και αναγνώρισε ότι δεν κατόρθωσε

να σταθεί στο ύψος των υψηλών απαιτήσεων που έχει θέσει για την ίδια και των προσδοκιών των πελατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το εποπτικό συμβούλιο της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας αποφασίζει να «ψαλιδίσει» τα μπόνους των υψηλά ιστάμενων στελεχών.

Οι περικοπές του 2023 στα μπόνους είναι περίπου διπλάσιες από ό,τι το 2023 και αντανακλούν την έκταση των διαταραχών στη μονάδα λιανικής της Deutsche Bank.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο CEO της τράπεζας υπογράμμισε πως ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες, καθώς οι οικονομικές συνθήκες «σφίγγουν» λόγω και των σημαντικών αναταράξεων στην στην αγορά εμπορικών ακινήτων.

Keywords
Αναζητήσεις
i-deutsche-bank-meionei-kata-50-ta-bonus-ypsilovathmon-stelechon-kai-sfingei-ta-tameia-tis.htm
Τυχαία Θέματα