inne: Η biotech startup με ελληνικό DNA, στην υπηρεσία των γυναικών

14:56 8/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η inne, μία biotech startup με ελληνικό DNA και έδρα το Βερολίνο, έχει ως στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να παρακολουθούν την γονιμότητά τους με ένα πιο ακριβή και εύκολο τρόπο.

Η Ειρήνη Ράπτη, CEO και Founder, ξεκίνησε την εταιρεία το 2017, αφού έψαχνε ένα εργαλείο για να διευκολύνει τόσο την ίδια όσο και άλλες γυναίκες να έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο του κύκλου τους χωρίς άγχος και περίπλοκες διαδικασίες, δημιουργώντας

κάτι που θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής κάθε γυναίκας. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα προϊόν μικρό, ελαφρύ, με ωραίο σχεδιασμό που θα μπορούσε να ακολουθεί τις γυναίκες στον πολυάσχολη καθημερινότητά τους στην σύγχρονη εποχή και σε όλες τις φάσεις της ζωής τους.

Ο πυρήνας της εταιρείας αποτελείται από επιστήμονες και designers που κάνουν την inne να ξεχωρίζει, προσφέροντας το καλύτερο μίγμα τεχνολογίας και επιστήμης στην υπηρεσία των γυναικών, μέσω έρευνας και ανάπτυξης, προσφέροντας μοντέρνες και αξιόπιστες λύσεις. Το inne minilab είναι το πρώτο τεστ που μπορεί να γίνει στο σπίτι για τον έλεγχο των ορμονών γονιμότητας μέσω σάλιου και χρειάζεται μόλις 30 δευτερόλεπτα για να παρουσιάσει το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιεί βιοχημεία για τον έλεγχο των ορμονών και ένα εύχρηστο app που βοηθά κάθε χρήστη να καταλάβει τι σημαίνουν τα αποτελέσματα και πως επηρεάζουν τη γονιμότητα.

Η εταιρεία έχει “σηκώσει” γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους 18,8 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να βοηθήσουν την εταιρεία να αναπτυχθεί και να επενδύσει περισσότερο στην επιστήμη των δεδομένων, την αλγοριθμική ανάπτυξη και το περιεχόμενο, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να παρέχει εξατομικευμένα δεδομένα υγείας και να αποτελεί αξιόπιστο συνεργάτη εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Από τότε που ξεκίνησε το minilab και έλαβε κανονισμό ιατρικών συσκευών το 2019, η inne βοήθησε χιλιάδες γυναίκες σε όλη τη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο να παρακολουθούν τα επίπεδα προγεστερόνης τους με την εφαρμογή να επεξεργάζεται πάνω από 100.000 ορμονικά σημεία δεδομένων. Κάθε χρήστης μπορεί να αποκτήσει εξατομικευμένες πληροφορίες στις οποίες θα ήταν αδύνατο να έχει πρόσβαση σε καθημερινή βάση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Χρησιμοποιούν το προϊόν για να τους βοηθήσει στην διαδικασία μέχρι μία γυναίκα να μείνει έγκυος, ή το χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν, να διαχειρίζονται και να κατανοούν τους κύκλους τους.

Με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες στις γυναίκες σε όλα τα στάδια της ζωής τους, η inne επέκτεινε τη λειτουργία παρακολούθησης της προγεστερόνης στην περιεμμηνόπαυση μέσω μιας αποκλειστικής συνεργασίας στις ΗΠΑ με τη Phenology, την μάρκα γυναικείας υγείας από την ομάδα της Hologram Sciences. Το minilab θα αξιοποιηθεί για να βοηθήσει τις γυναίκες να παρακολουθούν τις ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης, τα πρώτα στάδια της εμμηνόπαυσης όταν τα επίπεδα ορμονών αρχίζουν να πέφτουν, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ήταν δυνατό να γίνει αυτό χρησιμοποιώντας μια εξατομικευμένη συσκευή δοκιμής στο σπίτι.

Keywords
Αναζητήσεις
inne-i-biotech-startup-me-elliniko-dna-stin-ypiresia-ton-gynaikon.htm
Τυχαία Θέματα