Λεμπρόν Τζέιμς: Βασιλιάς και στις επιχειρήσεις

09:51 12/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Λεμπρόν Τζέιμς για πολλούς είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Ακόμα όμως κι αν κάποιος διαφωνεί με αυτό, δε μπορεί να παραβλέψει το ταλέντο του στο να κερδίζει χρήματα.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό το περιοδικό Forbes, η περιουσία του ξεπερνάει το 1 δισ. δολάρια.

Ο «βασιλιάς» εξασφάλισε από τα συμβόλαιά του με Καβαλίερς, Χιτ και Λέικερς περίπου 385 εκατομμύρια δολάρια ενώ έχει κερδίσει κοντά στα 900 εκατομμύρια δολάρια από δραστηριότητες εκτός μπάσκετ.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της οικονομικής του εκτόξευσης είναι οι επιχειρήσεις του. Το

μακρινό 2003 υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Nike, σε ηλικία μόλις 18 ετών, απορρίπτοντας τις προτάσεις της Reebok και της Adidas. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 το συμβόλαιό του με την εταιρεία αθλητικών ειδών έγινε εφ’ όρου ζωής.

Η συνεργασία αυτή, καθώς και συμφωνίες με επωνυμίες όπως η AT&T, η PepsiCo και η Walmart, του επέτρεψαν να γίνει πέρσι ο δεύτερος αθλητής με τα υψηλότερα κέρδη στον κόσμο.

Οι επιχειρήσεις του περιλαμβάνουν ακόμα το μερίδιο του στην Blaze Pizza (αξίας 30 εκατ. δολαρίων) αλλά και σε δύο μεγαθήρια του αθλητισμού, τη Λίβερπουλ και τους Μπόστον Ρεντ Σοξ, ενώ κατέχει τουλάχιστον τρία ακίνητα, συνολικής αξίας περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τι μένει ακόμα για τον Λεμπρόν, ο οποίος δοκίμασε πρόσφατα και την τύχη του στον κινηματογράφο; Όπως αποκάλυψε ο ίδιος θέλει να αποκτήσει μια ομάδα στο ΝΒΑ, με έδρα το Λας Βέγκας. Αν θα τα καταφέρει, μένει να φανεί τα επόμενα χρόνια, σίγουρα πάντως με το επιχειρηματικό πνεύμα που τον διακρίνει, αυτό φαντάζει παραπάνω από εφικτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα