Νέο τρόπο λειτουργίας του κράτους προαναγγέλλει ο Χαρδαλιάς

15:25 12/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε πως έχει έρθει πλέον η ώρα να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του κράτους και να υιοθετηθεί ένα νέο μοντέλο. Για τον λόγο αυτό, δήλωσε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα πρέπει να «τρέξουν» μεταρρυθμιστικά έργα, προκειμένου να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ των πολιτών.

Μιλώντας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η έναρξη της θητείας των νέων περιφερειακών αρχών αποτελεί την ευκαιρία για την

ουσιαστική εφαρμογή της αποκεντρωμένης διακυβέρνησης, ενώ επισήμανε πως χρειάζεται πλέον να υπάρξουν αποσαφηνισμένοι ρόλοι και αρμοδιότητες, αλλά και άμεση συνεργασία όλων των θεσμικών επιπέδων της Πολιτείας.

«Έχουμε την υποχρέωση να τρέξουμε γρήγορα, υπεύθυνα και παραγωγικά, ώστε  τα επόμενα πέντε  χρόνια να αποτελέσουν μια περίοδο δημιουργικών ανατροπών και μεταρρυθμίσεων», προκειμένου να δοθούν λύσεις σε μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, η ασφάλεια, η διαχείριση των απορριμμάτων και η κοινωνική συνοχή.

«Αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ»

Σύμφωνα με τον Ν. Χαρδάλια η Περιφέρεια είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της και με σταθερά βήματα να αξιοποιήσει έως και το τελευταίο ευρώ των φορολογουμένων.

«Στην Αττική είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Κι έχουμε την ισχυρή βούληση να προχωρήσουμε τολμηρά μπροστά. Μητροπολιτικά, Διαδημοτικά και Τοπικά. Για να πραγματοποιήσουμε μεγάλα, γρήγορα και σταθερά βήματα, προς όφελος και των 66 Δήμων του Λεκανοπεδίου. Αξιοποιώντας με διαφάνεια και εντιμότητα και το τελευταίο ευρώ που μας εμπιστεύονται. Ισότιμα, με προτεραιότητα όμως στις γειτονιές με τα μεγαλύτερα ανοικτά ζητήματα, με έμφαση στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

Ο περιφερειάρχης στάθηκε στην ανάγκη επίσπευσης των θεσμικών αλλαγών αλλά και μίας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής,
προκειμένου οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης –όπως είπε– να συμβαδίσουν με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς καλές πρακτικές. «13 Περιφέρειες, 13 ταυτότητες, 13 στρατηγικές πολιτικής και προτεραιοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Αναζητήσεις
neo-tropo-leitourgias-tou-kratous-proanangellei-o-chardalias.htm
Τυχαία Θέματα