«Ο αγώνας είναι διαρκής και ποτέ δεν είναι αρκετός» το μήνυμα Σκέρτσου για την ακρίβεια

17:20 28/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δίνει καθημερινά αγώνα με τη μάχη κατά την ακρίβεια και ενισχύει τους πολίτες με μόνιμες αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την ίδια στιγμή που πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους στην αγορά και τα βάζει με τα καρτέλ.

«Η μάχη δίνεται πρωτίστως μέσα από τη σταθερή αύξηση των εισοδημάτων, κατώτατου, μέσου μισθού και συντάξεων, με συστηματικούς ελέγχους, με πρόστιμα όπου ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί και ο καταναλωτής εξαπατάται, με μέτρα που σπάνε τις εναρμονισμένες πρακτικές και τα καρτέλ. Σε όλα αυτά τα πεδία η κυβέρνηση έχει να δείξει

έργο». Εν τέλει, «ο αγώνας είναι διαρκής και ποτέ δεν είναι αρκετός», δήλωσε ο Α. Σκέρτσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News.

Απαντώντας στην κριτική ότι οι ευεργετικές πρόνοιες του Ταμείου Ανάκαμψης δεν φτάνουν στους πολίτες, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι «ή δεν έχει καταλάβει ακόμη το μηχανισμό του Ταμείου Ανάκαμψης ή σκοπίμως παραγνωρίζει ότι οι πόροι του –επιχορηγήσεις και δάνεια συνολικού ύψους 36 δισ. ευρώ– κατευθύνονται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις άμεσα σχετιζόμενες με τη βελτίωση της καθημερινότητας και την καλυτέρευση της ζωής των πολλών».

Ερωτηθείς για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα της επικείμενης αναμέτρησης θα παίξει ρόλο και στο πώς θα συνεχίσει να κυβερνάται η χώρα. Αν, δηλαδή, οι πολίτες θα ανανεώσουν την επιθυμία τους για φυγή προς τα μπρος με σταθερότητα που εκφράστηκε με το ηχηρό 40,56% στην ΝΔ μόλις πριν από ένα χρόνο» και διερωτήθηκε: «Θα ταχθούν οι πολίτες εκ νέου υπέρ της συνέχισης μιας πορείας, που παρά τις δυσκολίες, λάθη και αστοχίες, μας οδηγεί μπροστά με σχέδιο και πολιτικές που αποδίδουν ή θα έχουμε καθήλωση και πισωγύρισμα σε καταστάσεις που τις πληρώσαμε ακριβά;».

Όπως επισήμανε ο υπουργός το διακύβευμα έχει να κάνει με το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να προχωρήσει σε άλματα και να κλείσει το κενό που τη χωρίζει με την υπόλοιπη Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει άλματα για να κλείσει εκκρεμότητες δεκαετιών και να συγκλίνει με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτός είναι ο πήχης της προσεχούς αναμέτρησης. Αυτό είναι μήνυμα-διακύβευμα της κάλπης του Ιουνίου, “Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη” σε ένα ρευστό περιβάλλον παγκοσμίως».

Keywords
Αναζητήσεις
o-agonas-einai-diarkis-kai-pote-den-einai-arketos-to-minyma-skertsou-gia-tin-akriveia.htm
Τυχαία Θέματα