Ο ΕΦΚΑ «τρέχει» για την έκδοση 7.000 εκκρεμών διεθνών συντάξεων

12:35 24/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ειδική ομάδα συγκροτείται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), προκειμένου να εκδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου τουλάχιστον 7.000 εκκρεμείς διεθνείς συντάξεις (αφορούν τους ανθρώπους που έχουν εργαστεί σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν συσσωρεύσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε αυτές), από το σύνολο των 17.000 που υπάρχουν μέχρι τώρα. Στη «μάχη» που θα δώσει η ειδική ομάδα, θα έχει μαζί της το ευρωπαϊκό σύστημα ανταλλαγής εγγράφων.

Συγκεκριμένα, οι εκκρεμείς διεθνείς συντάξεις ανέρχονται σε 17.000 και η διοίκηση του Υπερταμείου Ασφάλισης έχει ζητήσει να υπάρξουν

τάχιστες κινήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις διεθνείς συντάξεις, με στόχο να έχουν μειωθεί μέχρι το τέλος του 2024 στον αριθμό των 10.000.

Η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί θα επανεξετάσει όλες τις διαδικασίες και θα προβεί σε καίριες αλλαγές προκειμένου να εκκαθαριστούν γρηγορότερα οι εκκρεμείς διεθνείς συντάξεις. 

Το ευρωπαϊκό σύστημα ανταλλαγής εγγραφών θα αποτελέσει αρωγό στην προσπάθειας τους. Το συγκεκριμένο Σύστημα επιτρέπει την ηλεκτρονική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης των κρατών μελών της ΕΕ, των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν), της Ελβετίας και της Βρετανίας με σκοπό τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για τη διασφάλιση της ταχείας και αξιόπιστης ανταλλαγής δεδομένων και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των σχετικών αιτημάτων των διακινούμενων πολιτών.

Keywords
Αναζητήσεις
o-efka-trechei-gia-tin-ekdosi-7000-ekkremon-diethnon-syntaxeon.htm
Τυχαία Θέματα