Ο Μητσοτάκης, η πρωτοφανής υποδοχή στη Πάτρα, η εικόνα ηγέτη και το «κάστρο» που έπεσε

13:11 20/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το είδαμε και δεν το πιστεύαμε. Οι Πατρινοί, έστρωσαν με βάγια και δάφνες, τον δρόμο που θα περνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον υποδέχθηκαν ως άλλο Κωνσταντίνο Καραμανλή, μετά την μεταπολίτευση, το 1974.

Η πόλη του σοσιαλισμού και το προπύργιο της κεντροαριστεράς, η πόλη που δόξασε επί δεκαετίες τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα τον ΣΥΡΙΖΑ

και τον Αλέξη Τσίπρα, «βάφτηκε» στα μπλε, δημιουργώντας κλίμα ευφορίας στην Πειραιώς, λίγες ημέρες πριν από τις πολύ κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Πάντως, στη ΝΔ κρατούν χαμηλούς τόνους, παρά τη θερμή υποδοχή των πολιτών σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας.

Και αυτό διότι, βαδίζουμε προς μια πολύ περίεργη εκλογική αναμέτρηση, που δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολλές και ηχηρές εκπλήξεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και εκείνες που διενεργούνται εσωτερικά από τα κόμματα, δεν αποκλείεται να μπουν στη Βουλή οκτώ, ακόμη και εννέα κόμματα, γεγονός που αλλάζει τις ισορροπίες.

Εξάλλου και η εντολή που έχει δώσει το πρόεδρος της ΝΔ είναι «χαμηλά η μπάλα» και να αποφευχθούν αλαζονικές συμπεριφορές και λάθη, που θα προκαλέσουν τη κοινή γνώμη.

Είδαμε και στην πράξη ότι τα λάθη δεν συγχωρούνται στην Πειραιώς και όποιος περάσει την «κόκκινη γραμμή» τίθεται άμεσα εκτός εκλογών και κόμματος.

Μετά βαΐων και κλάδων…

Keywords
Αναζητήσεις
o-mitsotakis-i-protofanis-ypodochi-sti-patra-i-eikona-igeti-kai-to-kastro-pou-epese.htm
Τυχαία Θέματα