Ο Τελικός της Ντροπής 2.0

12:16 7/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Έχοντας ήδη έναν τελικό της ντροπής πάλι στο Πανθεσσαλικό, όπου ο Αχιλλέας Μπέος το έβαλε την Πέμπτη και πάλι στον χάρτη, το ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει πως «πονάει» από τον χουλιγκανισμό. Δεν πονάει από τα «λάφυρα», τα μαχαιρώματα και φωτοβολίδες σε ευθεία βολή, αλλά πονάει από την λογική άρνηση διαφόρων παραγόντων που ουσιαστικά δεν θέλουν οι πόλεις τους να γίνουν πεδίο μάχης.

Μάλιστα καθώς η γελοιότητα δεν έχει όρια, ο τελικός έχει ήδη προταθεί να γίνει στο γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας στην Αγγλία αλλά και

στην Μελβούρνη της Αυστραλίας! Με τα εισιτήρια μοιρασμένα σε κοάλα και καγκουρό! Ενώ συζητήσεις έχουν γίνει και σε άλλες χώρες. Την ώρα λοιπόν που η Ελλάδα φαίνεται ανίκανη να ελέγξει τις ορδές των χούλιγκαν και ο αγώνας έχει απορριφθεί να γίνει στην Αττική, είναι ίσως η στιγμή να κατανοήσουμε το πρόβλημα σε βάθος.

Μιλάμε για Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Εταιρείες. Οι Εταιρείες αυτές -που κάποιες τις αγαπάμε πολύ και εμείς- έχουν δημιουργήσει ένα προϊόν μόνο για λίγους. Ένα προϊόν που οι διαφημιζόμενοι συνδέονται με τεράστιο ρίσκο για την εικόνα τους, γιατί δεν θέλουν να βγουν φωτογραφίες προς τα Μέσα Ενημέρωσης με μαχαιρωμένους οπαδούς ή φωτοβολίδες και πίσω να αναγράφει «Πιείτε μια παγωμένη μπύρα». Ή οι φίλαθλοι να χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους αντί για πάγο για να υποχωρήσει το πρήξιμο από το χτύπημα με ζώνη που δέχτηκαν. Ένα προϊόν που ήδη έχει δεχθεί τεράστια χτυπήματα εξαιτίας της χρήσης ξένων διαιτητών, καθώς οι δικοί μας διαιτητές αντιμετωπίζονται με καχυποψία.

Αυτό που πρέπει να δει όλος ο κόσμος είναι πως το ποδόσφαιρο είναι άρρωστο. Μπορεί πλέον να έχει νέα και ωραία γήπεδα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο όμορφο σχετικά με αυτό. Μάλιστα έχουν μεγαλώσει γενιές ποδοσφαιρόφιλων που τους φαίνεται εντελώς τρελό να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων σε έναν αγώνα. Κάτι που ήταν απόλυτα σύνηθες μέχρι το 2003!

Αν δεν μπορεί να γίνει αγώνας με «πελάτες» που να υποστηρίζουν και τις δύο ομάδες, αν δεν μπορεί να γίνει αγώνας οπουδήποτε στην Ελλάδα και να έχουμε δρακόντεια μέτρα για ένα αθλητικό γεγονός 90 λεπτών, έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Καλύτερα ο τελικός να γίνει στο εξωτερικό χωρίς οπαδούς ή στο εσωτερικό με 100 προσκεκλημένους, παρά να περιφέρεται σε όλη την υφήλιο. Πλέον οι υποψήφιοι είναι η Λέσβος με το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, τα Γιάννενα με τους Ζωσιμάδες, το γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και ο Βόλος με το Πανθεσσαλικό. Ο νικητής θα κερδίσει τον Τελικό της Ντροπής 2.0 σε ένα κύπελλο που καλύτερα να δοθεί κορώνα-γράμματα!

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα