Οι καταναλωτές «γυρνούν» την πλάτη στα – πολλά – ψηφιακά πορτοφόλια!

Καθώς περισσότεροι έμποροι δέχονται ψηφιακές πληρωμές για αγορές που πραγματοποιούνται εντός των καταστημάτων, οι καταναλωτές απομακρύνονται από τη χρήση πολλαπλών εφαρμογών πληρωμής μιας χρήσης, όπως τονίζεται με βάση στοιχεία ανάλυσης της McKinsey.

Οι καταναλωτές επιδιώκουν να φέρουν λιγότερα ψηφιακά πορτοφόλια στις συσκευές τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης που διενήργησε η παγκόσμια εταιρεία συμβούλων McKinsey.

Συγκεκριμένα,

το 31% των καταναλωτών δήλωσε ότι ανέμενε πως θα βασιζόταν σε ένα και μοναδικό ψηφιακό πορτοφόλι, όπως αυτά που δημιουργήθηκαν από τους τεχνολογικούς πρωτοπόρους, όπως λ.χ. οι Apple, Google και Samsung. Αυτό είναι από 21% το 2021. Όσο για το μερίδιο των καταναλωτών που αναμένουν να διατηρήσουν 3 ή και περισσότερα ψηφιακά πορτοφόλια, αυτό μειώθηκε στο 20% έναντι 30% κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Αυτή η αλλαγή στις προσδοκίες οφείλεται στο γεγονός ότι τα ψηφιακά πορτοφόλια γίνονται ευρύτερα αποδεκτά από τους εμπόρους λιανικής, όπως τονίζεται στην ίδια ανάλυση της McKinsey.

«Το εύρος της αποδοχής έχει φτάσει τώρα σε ένα σημείο όπου οι άνθρωποι θα περιμένουν ότι το [ψηφιακό] πορτοφόλι θα είναι αποδεκτό παντού», όπως σημειώνεται σχετικά.

Η ασφάλεια του πορτοφολιού και η εμπιστοσύνη στον πάροχο του ήταν απαραίτητα για τους καταναλωτές όταν επιλέγουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι, ανέφερε η ίδια έκθεση. Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων στην έρευνα ανέφερε αυτά τα οφέλη ως μεταξύ των κορυφαίων κριτηρίων τους.

Η έκθεση της McKinsey σημείωσε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε μεγάλες, αλλά και σε μικρότερες τράπεζες και μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας μειώθηκε φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά όχι εξίσου σε όλες τις κατηγορίες. Η ποσοστιαία μείωση για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ήταν η μικρότερη.

Η εμπιστοσύνη παρέμεινε υψηλότερη για τις μεγάλες τράπεζες, με το 50% των ερωτηθέντων να τις εμπιστεύεται ιδιαίτερα, αλλά οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας μειώνουν αυτό το χάσμα, με το 41% των καταναλωτών να εκφράζει μεγάλη εμπιστοσύνη στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Η έκθεση σημείωσε ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θεωρούνται πλέον πιο αξιόπιστες από τις περιφερειακές και κοινοτικές τράπεζες όσον αφορά τις ψηφιακές πληρωμές, με το 35% των ερωτηθέντων να δηλώνουν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στις τράπεζες.

Όπως υπογραμμίζεται, η εμπιστοσύνη σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως οι Apple, Google, Meta και Amazon δεν είναι η ίδια για κάθε μια, ξεχωριστά. Κι αυτό, καθώς οι καταναλωτές εμπιστεύονται εταιρείες τεχνολογίας που είχαν επενδύσει σε χαρακτηριστικά ασφαλείας και στη δημόσια επικοινωνία που επικεντρώθηκαν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-katanalotes-gyrnoun-tin-plati-sta--polla--psifiaka-portofolia.htm
Τυχαία Θέματα