«Οι κινήσεις κατά της ακρίβειας αποδίδουν καρπούς» τονίζει ο Μαρινάκης

16:08 22/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με πενταπλάσιους ρυθμούς σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη, ενώ η κυβέρνηση προστατεύει τους πολίτες στο μέτρο του δυνατού από τον εισαγόμενο πληθωρισμό.

«Σε ισχύ τίθεται από σήμερα έως τις 4 Μαΐου του 2024 το “καλάθι των νονών” ενώ από την Τετάρτη 24 Απριλίου

έως και τις 4 Μαΐου τίθεται σε ισχύ το “καλάθι του Πάσχα. Το “καλάθι του Πάσχα” αποτελεί επέκταση του “καλαθιού του νοικοκυριού” καθώς προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων και συγκεκριμένα, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αβγά και αντίστοιχα προϊόντα».

Πρόσθεσε αντίστοιχα ότι «στο “καλάθι των νονών” εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα. Επιπλέον μέχρι τις 4 Μαΐου σε ισχύ παραμένει και το “καλάθι της Σαρακοστής”».

Παράλληλα, τόνισε ότι «στηρίζουμε εμπράκτως τα νοικοκυριά για όσο επιμένει η εισαγόμενη πληθωριστική κρίση ώστε κάθε οικογενειακό τραπέζι να γεμίσει με τα απαραίτητα αγαθά σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές. Είναι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε πρόσφορο εργαλείο προκειμένου να μπορέσει να συγκρατήσει ή και να μειώσει τις τιμές προς όφελος των καταναλωτών».

Επεσήμανε ότι σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης μετά από έλεγχο σε 40 βασικά φρούτα και λαχανικά διαπιστώνονται μειώσεις σε 23 προϊόντα, αυξήσεις σε 10 ενώ σταθερές παραμένουν οι τιμές σε 7. «Η πτωτική αυτή τάση αποδεικνύει πως οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην εφοδιαστική αλυσίδα και περισσότερο η παρέμβαση για την “καθαρή τιμή από το χωράφι στο ράφι” αποφέρει καρπούς».

Πρόσθεσε πως «για ακόμα μια φορά και μάλιστα μέσα σε χρονικό διάστημα πολύ λίγων μηνών, η ελληνική οικονομία αναβαθμίστηκε από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έδωσε ξανά στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα τον περασμένο Οκτώβριο».

Ο Π. Μαρινάκης  υπογράμμισε ότι «η αναβάθμιση αυτή αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας για την βελτίωση της οικονομίας μας πιάνουν τόπο. Από εκεί που η οικονομία της χώρας κάποτε χαρακτηριζόταν ως “για τα σκουπίδια“, σήμερα είναι μια οικονομία με πρωτοφανή αύξηση των εξαγωγών, που παρουσιάζει ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις και πενταπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά 7% και μάλιστα σημαντική μείωση παρατηρείται στην ανεργία των γυναικών και των νέων».

Keywords
Αναζητήσεις
oi-kiniseis-kata-tis-akriveias-apodidoun-karpous-tonizei-o-marinakis.htm
Τυχαία Θέματα