Οι νέες δημοσκοπήσεις, η άνοδος της ΝΔ, ο «πανικός» στο ΣΥΡΙΖΑ και η «μουρμούρα» στο ΠΑΣΟΚ

06:45 26/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τελικά, η φράση «πρόεδρε έλα με φόρα», που είπε ενθουσιασμένη η Πόπη Τσαπανίδου μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της ως εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορούσε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και αυτό διότι, σε όλες τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως

της δημοσιότητας, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που «έρχεται με φόρα» είναι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στη στήλη μας καλές πηγές, οι δημοσκοπήσεις που θα «βγουν» το επόμενο χρονικό διάστημα καταγράφουν περαιτέρω αύξηση των ποσοστών της «γαλάζιας» παράταξης, σε σημείο που στην Πειραιώς, αρχίζουν να «βλέπουν» την αυτοδυναμία πιο κοντά.

Φυσικά, οι «σφυγμομετρήσεις» της κοινής γνώμης δεν αποτελούν εγγύηση για το τι θα προκύψει από τις κάλπες, αλλά αποτυπώνουν την τάση που επικρατεί μεταξύ των πολιτών, λίγες εβδομάδες πριν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Αυτό που ακούγεται έντονα πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στο κόμμα της ΝΔ στην Πειραιώς, είναι ότι ο στόχος της κυβερνώσας παράταξης να ξεπεράσει το 34% και να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το 35%, είναι απόλυτα εφικτός.

Να σημειωθεί, ότι κορυφαία στελέχη της ΝΔ, που ασχολούνται με τις μετρήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, υπογραμμίζουν ότι αν συνεχιστεί η άνοδος των ποσοστών της «γαλάζιας» παράταξης, δεν αποκλείεται η πρώτη εκλογική αναμέτρηση να επιφυλάσσει πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Και αυτό διότι, η ΝΔ μπορεί να υπερβεί ακόμη και το 36%!

Για να συμβεί όμως αυτό, όπως τονίζουν στελέχη της ΝΔ, επιβάλλεται οι πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την 21η Μαΐου και να μην ρίξουν μια «χαλαρή» ψήφο, αλλά να ψηφίσουν με υπευθυνότητα για να συνεχιστεί η σταθερότητα στη χώρα.

Από την αντίπερα όχθη, στην Κουμουνδούρου, τα άσχημα νέα είναι γνωστά και προσπαθούν να «μαζέψουν» την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι οι δημοσκοπήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα αναφορικά με τις προθέσεις των πολιτών.

Αυτό που επιδιώκουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα να ξεπεράσει το 32% με 33%, γεγονός που σήμερα φαίνεται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

Καλές πηγές λένε στη στήλη μας ότι, ήδη υπάρχουν πολλά παράπονα για την πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Τσίπρας, αλλά και για τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί για να στελεχώσουν σημαντικές θέσεις στο κόμμα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, βλέπουν πως ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται ο στόχος ενός «καλού» διψήφιου ποσοστού.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία, καθώς όχι μόνο αυξάνονται τα ποσοστά του κόμματος όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, αλλά αντίθετα συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο.

Πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι, ο πρόεδρος Ανδρουλάκης πρέπει να αφήσει προεκλογικά ανοικτό ένα «παράθυρο» συνεργασίας με το πρώτο κόμμα, που όλα δείχνουν πως θα είναι η ΝΔ.

Προς το παρόν, ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί την πάγια πολιτική γραμμή του «ούτε Αλέξης, ούτε Κυριάκος», αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, πολύ δύσκολα θα αποφύγει την αλλαγή πολιτικής.

Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται…

Keywords
Τυχαία Θέματα