Όταν η JP Morgan θυμίζει ότι το ΧΑ είναι υποτιμημένο και το μεγαλύτερο ψάρι στη λιμνούλα

08:01 20/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Απ’ ότι φαίνεται αν δεν υπήρχε η έκπληξη της Moody’s ίσως θα έπρεπε να την εφεύρουμε, για να αποφύγουμε να εξηγήσουμε τα οφθαλμοφανή. Με συναλλαγές άνω των 180 εκατ. ευρώ  από τα οποία πάνω από 130 εκατ. ευρώ μέσα από την αγορά χωρίς πακέτα, στην αγορά συνεχίζονται οι αναδιατάξεις.

Ο μεγάλος τζίρος δείχνει ότι οι πωλήσεις απορροφούνται, άρα υπάρχουν μεγάλοι πωλητές, αλλά και μεγάλοι αγοραστές. Σε μία αγορά χωρίς μεγάλους αγοραστές ο μισός τζίρος θα ήταν αρκετός για να δούμε διπλάσια πτώση σε επίπεδο δεικτών. Όμως από τη μία οι πωλήσεις είναι περισσότερες από πριν και από την άλλη οι αγοραστές

στήνονται χαμηλότερα αφού οι πωλητές επείγονται, για να αυξήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους στις καλύτερες δυνατές τιμές.

Η Moody’s, ήταν πιθανό να μην αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία, αφού είχε ανεβάσει την αξιολόγησή της κατά δύο βαθμίδες το 2023, ώστε να μην υπολείπεται έντονα από όλους τους άλλους οίκους που έχουν δώσει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα. Χωρίς να ξεχνάμε και τις «παλιές αγάπες» (που έχουν πάει στον παράδεισο). Η αναβάθμιση είναι θέμα χρόνου και ο οίκος θα πάρει τον δικό του κι εμείς δεν πρέπει να χάνουμε τον δικό μας.

Το άλλο θέμα χθες ήταν η πολύ «πονηρή» και αρκούντως ενισχυτική έκθεση της JP Morgan, η οποία ερμηνεύτηκε από την αρχική φρασεολογία κι όχι από την ουσία των όσων παρουσίαζε. Ο τρόπος γενικά με τον οποίο σερβιρίστηκε η ωραία ανάλυση του οίκου, ήταν πολύ κακός για την αγορά. Ήταν εξαιρετική η ανάλυση, διότι έκλεινε με τρόπο και το μάτι και έλεγε αυτά που λέμε στα παιδιά: «Κοίτα να μεγαλώσεις».

Άδικο είχε; Τα γνωρίζουν αυτά στο ΧΑ, γι' αυτό έχουν εξηγήσει ότι πρώτα είναι η λίστα παρακολούθησης και αυτό συνεπάγεται μία διαδικασία η οποία θα διαρκέσει και μετά θα δούμε. Αλλά στο μεταξύ το ΧΑ μπορεί να έχει μεγαλώσει και να συγκεντρώνει τα κριτήρια που θα του αφήνουν όφελος και εισροές, όχι εκροές. Αλλά δεν θα πάμε πίσω από την Πορτογαλία και με 3 μετοχές, αλίμονο.

Όλο το θέμα παρουσιάστηκε με έναν τρόπο σαν να μας έκλεισαν την πόρτα κατάμουτρα. Όχι λοιπόν, δεν έχει συμβεί αυτό, κάθε άλλο. Υπάρχει μία διαδρομή και ο οίκος είναι αισιόδοξος. Και δείχνει το δρόμο επισημαίνοντας: Δε σου αρέσει που κινείσαι μία χαρά και κλείνεις το discount που έχεις απέναντι στις αναδυόμενες αγορές; Δε σου αρέσει που είσαι το μεγαλύτερο ψάρι στη λιμνούλα; Στην κορφή της τροφικής αλυσίδας;

Keywords
Αναζητήσεις
otan-i-jp-morgan-thymizei-oti-to-cha-einai-ypotimimeno-kai-to-megalytero-psari-sti-limnoula.htm
Τυχαία Θέματα