Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Σε ηλικία 81 ετών πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σοίμπλε, από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες της γερμανικής πολιτικής σκηνής τις τελευταίες δεκαετίες και επί σειρά ετών υπουργός Οικονομικών της χώρας. 

Der CDU-Politiker Wolfgang #Schäuble sei im Kreise seiner Familie zu Hause am Dienstagabend gegen 20 Uhr friedlich eingeschlafen, teilte die Familie am Mittwoch der Deutschen Presse-Agentur mit. https://t.co/qaYj5x4tiT

— Frankfurter Allgemeine (@faznet)

December 27, 2023

Ο βετεράνος γερμανός πολιτικός υπηρέτησε ως μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, της Μπούντεσταγκ, για περισσότερο από μισό αιώνα, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, αναφέρουν σήμερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σόιμπλε, ο οποίος πέρασε μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του αφιερωμένος στην επανένωση της χώρας του και αργότερα υπηρέτησε ωςυπουργός Οικονομικών της πρώην καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στη διάρκεια της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, πέθανε ειρηνικά αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Σόιμπλε ήταν από το 1965 μέλος των κεντροδεξιών Χριστιανοδημοκρατών και έγινε βουλευτής το 1972. Ήταν ένας από τους γερμανούς πολιτικούς με την πιο μακρά θητεία.

Από το 1990 ήταν καθηλωμένος στην αναπηρική καρέκλα, αφού οι σφαίρες ενός ανισόρροπου ενόπλου τον κατέστησαν ανάπηρο και παραλίγο να τον σκοτώσουν.

Keywords
Αναζητήσεις
pethane-o-volfgkangk-soible.htm
Τυχαία Θέματα