Σακίρα: H καριέρα της δεν λέει ψέματα!

16:01 25/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Μπορεί το τελευταίο διάστημα η Σακίρα να έχει τραβήξει πάνω της τα «φώτα της δημοσιότητας» εξαιτίας του επεισοδιακού χωρισμού της με τον Ζεράρ Πικέ, η αλήθεια είναι όμως ότι η Κολομβιανή σταρ είναι συνηθισμένη στο να πρωταγωνιστεί στη δημόσια ζωή.

Εξάλλου, πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές καλλιτέχνιδες στον κόσμο, με μια εντυπωσιακή καριέρα που έχει κρατήσει για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, ενώ μετράει 80 εκατ. ακόλουθους στο Instagram.

Γεννημένη στην Κολομβία, στις 2 Φεβρουαρίου 1977, έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές του κοινού σε όλο τον κόσμο με την μουσική της, τη φωνή της και τον χαρισματικό της χαρακτήρα.

Η καριέρα της ξεκίνησε το 1990, όταν έγινε γνωστή στη Λατινική Αμερική με τον πρώτο της δίσκο «Magia». Ακολούθησαν πολλά άλμπουμ με μεγάλη επιτυχία, όπως το «Pies Descalzos» (1995), το «Donde Estan los Ladrones?» (1998), το «Laundry Service» (2001) και το «She Wolf» (2009). Ακόμα, έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 13 Latin Grammy Awards και 3 Grammy Awards.

Η φήμη της, της επέτρεψε να συνάψει συμφωνίες με μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες στον κόσμο. Το 2010 κυκλοφόρησε το δικό της άρωμα, το «S by Shakira», με την εταιρεία καλλυντικών «Puig», ενώ το 2011 δημιούργησε, σε συνεργασία με την «Τουs» μια συλλογή κοσμημάτων με το όνομά της.

Επιπλέον, η Σακίρα έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο της μόδας, εισάγοντας δική της συλλογή ρούχων σε συνεργασία με τον οίκο «Mango», ενώ το 2019 συνεργάστηκε με την εταιρεία «Fabletics» σε μία συλλογή γυναικείων αθλητικών ενδυμάτων. Ακόμα έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, όπως η Pepsi, η Nike και η Oral-B, ενώ το 2014 έγινε πρέσβειρα της «Fisher-Price». Το 2008, ίδρυσε η εταιρεία «Pies Descalzos, LLC», η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της μουσικής της καριέρας.

Εκτός από τις επιχειρήσεις, η Σακίρα είναι πολύ ευαισθητοποιημένη και σε κοινωνικά θέματα. Το 1997 ίδρυσε το ίδρυμα «Pies Descalzos Foundation», μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθάει τα παιδιά που ζουν σε ακραία φτώχεια στην Κολομβία και σε άλλες χώρες του κόσμου, ενώ είναι επίσης πρέσβειρα της «UNICEF» και του «ONE Campaign».

Όσον αφορά στην οικονομική της κατάσταση, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες της μουσικής βιομηχανίας. Το 2020, εκτιμήθηκε ότι η περιουσία της ανέρχεται σε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, η Σακίρα αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην καριέρα της και στην προώθηση των αξιών που πιστεύει.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη Business Voice #11

Keywords
Τυχαία Θέματα