Στα 2,2 δισ. ευρώ τα μέτρα για τη στέγαση νέων ζευγαριών

15:04 3/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει σε «πρώτο πλάνο» την ευημερία των ελληνικών οικογενειών, ενώ επισήμανε ότι τα «πρότυπα» έχουν αλλάξει για την ελληνική οικογένεια.

«Η οικογένεια αποτελεί διαχρονικά έναν κοινωνικό θεσμό που μεταβάλλεται. Η οργανωμένη πολιτεία παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κοινωνικό πεδίο και παρεμβαίνει με γνώμονα την εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου, όπως έγινε με τη μεγάλη αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου στις αρχές της δεκαετίας του ’80

και επεκτείνει τη δυνατότητα σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου εξασφαλίζοντας νομική προστασία στις οικογένειες και στα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών».

Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Θ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης που απασχολεί τα νέα ζευγάρια, δίνοντας λύση στην στεγαστική πολιτική με μέτρα που φτάνουν τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το μείζον πρόβλημα στέγασης που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι και οι οικογένειες λόγω του αυξημένου κόστους των κατοικιών στην Ελλάδα, απαιτεί τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης στεγαστικής πολιτικής. Αξιοποιώντας και προσαρμόζοντας πολιτικές που έχουν ακολουθήσει χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Αυστρία, εφαρμόζουμε μια δέσμη μέτρων με συνολικό προϋπολογισμό 2,2 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσουμε τους νέους ανθρώπους να εξασφαλίσουν προσιτή στέγη, να κάνουν το δικό τους ξεκίνημα.

Σε αυτή τη λογική σχεδιάζονται και εφαρμόζονται πολιτικές που αφορούν το παιδί αυτοτελώς, όπως η ανάπτυξη ενιαίου παιδαγωγικού υλικού για τις ηλικίες των βρεφονηπιακών σταθμών, η πρώιμη παρέμβαση στις μαθησιακές δυσκολίες αλλά και η προστασία τους από κάθε είδους κακοποίηση».

Keywords
Αναζητήσεις
sta-22-dis-evro-ta-metra-gia-ti-stegasi-neon-zevgarion.htm
Τυχαία Θέματα