Τα «πλοκάμια» του Qatargate σε παράνομη αγοραπωλησία στη Ζάκυνθο

10:01 7/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

του Σπύρου Ξένου* 

Με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην καρδιά της Ευρώπης εξαιτίας του σκανδάλου Qatargate, ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στις 09.01.2023 κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερώτηση σχετικά με το σκάνδαλο της απατηλής αγοραπωλησίας στο ελληνικό νησί της Ζακύνθου και την εμπλοκή των φερόμενων ως επενδυτών στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία.

Joker: Τζουμάνα Μπεσάρα, η «Σουλτάνα» του PINA GROUP

Επί της ουσίας, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, με

την προτροπή, τις υπογραφές και τις επιστολές δεκάδων κατοίκων της Ζακύνθου, θέλησε να φέρει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, στο οποίο συνέβαλαν με πράξεις ή παραλείψεις τους δεκάδες ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματούχοι διαφόρων υπηρεσιών της Ελλάδας, όπως και κυβερνήσεων από το 2012 έως σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2014, ομάδα Λιβανέζων επιχειρηματιών, ειδικών πληρεξούσιων, κατά δήλωσή τους, ενός από τους προσωπικούς συμβούλους τής Αυτού Εξοχότητος του Εμίρη του Qatar, με όχημα την εταιρεία Real Estate Pimana S.A., αγόρασαν τεράστια δασική και παραθαλάσσια έκταση 14.467,49 στρεμμάτων στη Ζάκυνθο.

Έπειτα από πολυετή δικαστική διερεύνηση, η ελληνική Δικαιοσύνη, με το υπ’ αριθ. 3189/2022 (13.09.2022) Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αποφάσισε ότι η αγοραπωλησία αυτή ήταν μια απάτη, καθώς ο φερόμενος ως πωλητής δεν είχε ούτε ένα στρέμμα γης στην κατοχή του, γεγονός το οποίο γνώριζαν πολύ καλά και οι αγοραστές αλλά και οι συνεργάτες τους. Έτσι, παραπέμπονται σε δίκη για τις 26.01.2024, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βαρύτατες κατηγορίες, επτά κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η πρώην Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της αγοράστριας εταιρείας Pimana S.A.

Joker: Ο Εμίρης του Κατάρ, ένα ξενοδοχείο στη Μύκονο, η Δικαιοσύνη και ο ρόλος του «αμαρτωλού» PIMA GROUP!

Ο Στέλιος Κούλογλου αναγκάστηκε να επανέλθει με νέα επιστολή του στις 30.03.2023 προς την Κομισιόν, καθώς η πρώτη ερώτησή του (09.01.2023) δεν απαντήθηκε και παραμένει αναπάντητη. Γιατί; Πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλείνει τα μάτια σε ένα σκάνδαλο το οποίο βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με τη βόμβα που έσκασε στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Δεκέμβριο του 2022 για χρηματισμό από το Κατάρ επιφανών μελών του; Γιατί δείχνει επιλεκτική ευαισθησία σε θέματα ηθικής τάξης; Γιατί αγνοεί επιδεικτικά την ερώτηση ενός αριστερού ευρωβουλευτή;

Όσο για την Ελληνική Δικαιοσύνη, έχει την ευκαιρία να ξεσκεπάσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των 50 τελευταίων ετών στην Ελλάδα και να αποδώσει στους αληθινούς ιδιοκτήτες (ιδιώτες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) την κλεμμένη περιουσία τους. Αναμένουμε να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων!

* ο Σπύρος Ξένος είναι Κοινωνιολόγος

Keywords
Αναζητήσεις
ta-plokamia-tou-qatargate-se-paranomi-agorapolisia-sti-zakyntho.htm
Τυχαία Θέματα