Ταύρος για το ΧΑ η Goldman Sachs προβλέπει άνοδο 16% μέχρι τις 1550 μονάδες για το ΓΔ φέτος

14:20 12/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ταύρος για το ΧΑ και τις ελληνικές εισηγμένες εταιρίες είναι η Goldman Sachs που σε συγκριτική έκθεση παγκοσμίως βγάζει το ΧΑ ως την δεύτερη καλύτερη αγορά για αποδόσεις διεθνώς με προσδοκώμενη άνοδο 16% του Γενικού Δείκτη στο επόμενο 12μηνο, πίσω μόνον από τη Κίνα. Μάλιστα ο μεγάλος επενδυτικός οίκος επισημαίνει ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι φθηνότερο από την Κίνα και από τις άλλες αγορές που εξετάζει με όρους τιμής προς

κέρδη, καθώς εκτιμά ότι το μέσο P/E του ΧΑ είναι φθηνότερο σχεδόν 30%.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α θα φθάσει σε 12 μήνες τις 1.550 μονάδες από 1.375 μονάδες που ήταν ο προηγούμενος στόχος της, σημειώνοντας άνοδο 16% φέτος, που είναι ο δεύτερος υψηλότερος στόχος ανόδου παγκοσμίως μετά το 18% ανόδου, που αναμένει για την Κίνα.

Ο μεγάλος οίκος υπολογίζει ότι η τιμώ προς κέρδη του ΧΑ δηλαδή το P/E θα αυξηθεί με την άνοδο αυτή στο 8 από 7,5 σήμερα, ενώ τα κέρδη των εταιριών ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά 8%. Αυτό σύμφωνα με τον οίκο δίνει προσδοκώμενη απόδοση από μερίσματα για το ΧΑ 5% που είναι η τρίτη υψηλότερη διεθνώς αν και μαζί με πολλές άλλες περιοχές, πίσω όμως μόνον από Τσεχία στην Ευρώπη.

Ο οίκος βλέπει πολύ ακριβότερες τις μετοχές των ανταγωνιστικών αγορών στο ΧΑ καθώς δίνει αναμενόμενη τιμή προς κέρδη 11,7 φορές για τις αναδυόμενες αγορές και 12,4 φορές για τις αγορές της ευρύτερης περιοχής μας CEEMEA.

Τέλος, ο αμερικανικός οίκος αυξάνει την τιμή-στόχο για τον δείκτη Morgan Stanley των Αναδυόμενων Αγορών στις 1.125 μονάδες από τις 993 μονάδες προηγουμένως, ενώ αναμένει μόλις 5% περιθώριο ανόδου για το μεγάλο ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 στις 500 μονάδες και 7% περιθώρια ανόδου για το δείκτη S&P 500 στις 5.100 μονάδες.

Keywords
Αναζητήσεις
tavros-gia-to-cha-i-goldman-sachs-provlepei-anodo-16-mechri-tis-1550-monades-gia-to-gd-fetos.htm
Τυχαία Θέματα