Ξεχωριστή διάκριση για την ΜΕΓΑ

Το βραβείο ενθαρρύνει και επιβραβεύει καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και έρευνες που ενισχύουν την ασφάλεια των καταναλωτών πέρα από τις νομικές απαιτήσεις. Συνολικά βραβεύτηκαν οι πρακτικές των πρωτοβουλιών έξι εταιρειών και τεσσάρων ερευνητικών έργων για την εξαιρετική συμβολή τους στην ασφάλεια των καταναλωτών.

Κάθε δύο χρόνια το βραβείο της ΕΕ για την ασφάλεια των προϊόντων προωθεί καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που καταβάλλουν επιπλέον προσπάθειες υπέρ των καταναλωτών, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο προστασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το 2023, για την τρίτη διοργάνωση,

βραβεύτηκαν επίσης ερευνητές που ασχολούνται με την ασφάλεια των καταναλωτικών προϊόντων. Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε εταιρείες και ερευνητές από τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν προέρχονταν από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και ερευνητές από 12 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, Κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης, μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε θέματα πολιτικής και ασφάλειας επέλεξε τους επικρατέστερους υποψήφιους σε κάθε κατηγορία. Στη συνέχεια, οι προεπιλεγείσες εταιρείες ελέγχθηκαν με βάση διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

Το βραβείο προσφέρει στους νικητές ευρεία αναγνώριση και τους τοποθετεί σε θέση πρωταθλητών της ασφάλειας των προϊόντων. Οι νικήτριες εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν τον λογότυπο του βραβείου στις διαφημιστικές τους δραστηριότητες. Οι ερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους στην εμβληματική διεθνή εβδομάδα για την ασφάλεια των προϊόντων.

Η κορυφαία αυτή διάκριση, η οποία απονέμεται για δεύτερη φορά στη ΜΕΓΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντανακλά την ύψιστη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της εταιρείας να παράγει απόλυτα ασφαλή καινοτόμα προϊόντα. 

Η ΜΕΓΑ, που αποτελεί 100% ελληνική εταιρεία, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη, έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από 4 δεκαετίες, αποκτώντας ηγετική θέση στον τομέα προϊόντων προσωπικής υγιεινής (λ.χ. σερβιέτες, σερβιετάκια, βρεφικές πάνες και υγρά μαντήλια, προϊόντα ακράτειας, προϊόντα βάμβακος, μάσκες προστασίας προσώπου κ.ο.κ.) στην αγορά. Μεταξύ των brands που παράγει συμπεριλαμβάνονται τα EveryDay, Pom Pon, BabyCare, Babylino, Tipers, Wet Hankies, ΜΕΓΑ, Sani κ.ά.

Καθαρά κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ και 11,6 εκατ. ευρώ επενδύσεις 

Το εντυπωσιακό στοιχείο που διακρίνει κάποιος δια γυμνού οφθαλμού στα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας είναι η απόλυτη, όσο και καθαρή οργανική ανάπτυξη που επιτυγχάνει κατά τη διάρκεια των πολλών τελευταίων ετών.

Για την χρήση του 2022, η ΜΕΓΑ σημείωσε κύκλο εργασιών της τάξεως των 254.232.069,62 ευρώ, μέγεθος αυξημένο κατά 7,35% εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα στοιχεία της αμέσως προηγούμενης χρήσης (236.815.658,58 ευρώ για την χρήση του 2021). Σε ότι αφορά στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, για την χρήση του 2022 ανήλθαν σε 6.471.014,36 ευρώ, σε σχέση με 9.414.912,64 ευρώ για την χρήση του 2021. Μέγεθος μειωμένο κατά 31,27%, που οφείλεται στην μεγάλη αύξηση του κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών. 

Η εταιρεία πραγματοποίησε πέρυσι επενδύσεις που ξεπέρασαν σε αξία τα 11,6 εκατομμύρια ευρώ και κατευθύνθηκαν σε απόκτηση ακινήτων και μηχανολογικού εξοπλισμού. 

Κατά το χρονικό διάστημα 2020-2021 η ΜΕΓΑ πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις 210 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αύξηση του τζίρου που πέτυχε κατά το χρονικό διάστημα 2010-2021, υπερέβη το 230%.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα κατάφερε να επεκτείνει τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της σε συνολικά πάνω από 73.500 τ.μ. (231.800 τ.μ. ιδιόκτητης γης), δεκαπλασίασε τις εξαγωγές της και ενίσχυσε παράλληλα τις θέσεις εργασίας κατά 150%.

Σήμερα, κατατάσσεται στους 10 μεγαλύτερους προμηθευτές του εγχώριου λιανεμπορίου, όπως προκύπτει με βάση την έρευνα του Nielsen IQ ScanTrack Service Top Suppliers Review Year 2022.

Παράλληλα, η ΜΕΓΑ δραστηριοποιείται και στον τομέα του white label με πελάτες που εδρεύουν στο εξωτερικό. Μάλιστα, η ποιότητα και ο καινοτομικός σχεδιασμός προϊόντων, τα εξελιγμένα συστήματα ποιοτικού ελέγχου, οι υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, η καινοτομία, ο σχεδιασμός ειδικών προϊόντων με μοναδική φιλικότητα προς το δέρμα, καθώς επίσης η τεχνογνωσία βιοδιασπώμενων προϊόντων, έχουν αποτελέσει μια σταθερή βάση μακροχρόνιας συνεργασίας με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες έχουν εμπιστευθεί την ελληνική εταιρεία ως βασικό προμηθευτή των προϊόντων τους.

Keywords
Αναζητήσεις
xechoristi-diakrisi-gia-tin-mega.htm
Τυχαία Θέματα