Αποχή και από το νερό ο Ρωμανός | Ξεκίνησε απεργία δίψας

Απεργία δίψας ξεκινά από το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος είναι ήδη στην 30η ημέρα απεργίας πείνας και αυτό γιατί σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο 21χρονος κρατούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, εκτιμά, έτσι όπως εξελίσσεται η σχετική συζήτηση
στη Βουλή, αναφορικά με το «βραχιολάκι» και τη δυνατότητα των κρατουμένων να σπουδάζουν εξ αποστάσεως, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, για λόγους σκοπιμοτήτων, δεν δέχεται καμία από τις λύσεις που προτείνονται.

Η πρόταση του υπουργού
Περιλαμβάνει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση με ειδικό σύστημα, που θα τοποθετηθεί στο χώρο των φυλακών και θα επιτρέψει στον 21χρονο προφυλακισμένο να παρακολουθήσει τόσο τα θεωρητικά όσο και τα εργαστηριακά μαθήματα και, στη συνέχεια, όταν θα είναι έτοιμο το σύστημα με τα «βραχιολάκια», να τα χρησιμοποιήσει, εφόσον πληροί της προϋποθέσεις.

Όπως είπε ο συνήγορος του Φ. Ραγκούσης στον Σκάι, παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του απεργού πείνας. Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι ο Ρωμανός φωνάζει μέσα από τη φυλακή:«Δε θέλω να ζήσω, θέλω να πεθάνω. Το κάνουν για να με εξευτελίσουν». Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη και «χθες δεν είχε κουράγιο να σηκώσει τα μαξιλάρια για να βάλει στην πλάτη του".
Keywords
Τυχαία Θέματα