Ε3 2012: Nintendo Press Conference

14:02 6/6/2012 - Πηγή: GameSide

Μία ακόμα Press Conference ξεκινά, και καθώς αρχίζει ένα βίντεο να παίζει με πρωταγωνιστή τον Shigeru Miyamoto που ήταν στο καμαρίνι του περικυκλωμένος απο μικρά και χαριτωμένα PIKMIN, κάνει στη συνέχεια την είσοδο του στο stage. Αυτό δεν ήταν τυχαίο γιατί ευθύς αμέσως ακολούθησε η παρουσίαση του Pikmin 3!

Το Pikmin επιστρέφει μετά απο πολλές απαιτήσεις των φανατικών οπαδών του παιχνιδιού και δεν αστοχεί στο να τους

εντυπωσιάσει. Καλύτερα γραφικά, απεικονίζουν τον μικρόκοσμο των Pikmin, που θυμίζει κάτι απο μυρμήγκια, με κάθε λεπτομέρεια. Ένα νέο είδος Pikmin, το Rock Picmin, μπορείς να σπάσει τοίχους και άλλα αντικείμενα εκτοξεύοντας τα. Με τα motion controls γίνετε η στόχευση αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το Pad. To παιχνίδι θα έχει 4 modes, ένα εκ των οποίων είναι και το Challenge Mode που ήταν διαθέσιμο και στον πάγκο της Nintendo.

Την θέση του Miyamoto παίρνει ο Reggie,  ο οποίος καθ’ ολη τη διάρκεια της conference έλεγε και κάποιο αστείο με βάση το fanbase κάτι που ήταν ευχάριστο. Ο Reggie συνέχισε λέγοντας ότι τα παιχνίδια είναι σημαντικά σε μία τέτοια εκδήλωση, ρίχνοντας έτσι μία “μπηχτή” θα λέγαμε στην Microsoft που αφιέρωσε αρκετό χρόνο στο Smartglass και στα διάφορα κανάλια που θα διαθέτει, καθώς και το Wii U θα υποστηρίζει τις υπηρεσίες Netflix, Amazon Videos,  Hulu και άλλα.  Τόνισε ότι το Wii U κάνει 3 πράματα: αλλάζει τα παιχνίδια, τον τρόπο που επικοινωνείς με  τους φίλους σου αλλα και την τηλεόραση. Το νέο που ενδιέφερε πολλούς είναι η υποστήριξη δύο Wii U Pad, ενώ μέχρι πρότινος ξέραμε ότι υποστηρίζει μόνο ένα.

Αμέσως μετά επεκτάθηκε στο social κομμάτι της κονσόλας με το MiiVerse, όπου το συνδύασαν μαζί με τη παρουσίαση του νέου Super Mario Bros U. Το νέο Μάριο είναι 2 διαστάσεων και με υποστήριξη εώς 5 παικτών, ο πέμπτος παίρνει τον ρόλο του με το Wii U pad όπου θα καθαρίζει τον δρόμο απο εμπόδια και θα βοηθά τους άλλους 4 παίκτες. Στο παιχνίδι λοιπόν, και συγκεκριμένα στον χάρτη του Mario, βλέπει κανείς διάφορα Mii στις ανάλογες πίστες λέγοντας κάποιο σχόλιο. Αυτό θα είναι είτε κάποια βοήθεια ή γενικό σχόλιο για την πίστα.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση διάφορων Third Party τίτλων με πρώτο το Batman Arkham City Armored Edition, όπου θα αξιοποιεί το Pad στο έπακρο.  Συνέχισαν με το Scribblenauts Unlimited, το οποίο θα κυκλοφορήσει και για το Nintendo 3Ds. Μέσα απο ένα σύντομο βίντεο παρουσίασαν και τους τίτλους που θα συνοδεύουν την κονσόλα στο λανσάρισμα της ή θα κυκλοφορήσουν λίγο μετά. Είδαμε μεταξύ των παραπάνω δύο, το Mass Effect 3 απο την ΕΑ, Tank! Tank! Tank! και το Tekken Tag Tournament 2 απο την Namco Bandai,  Trine 2 Directors Cut, Alien Colonial Marines  και Ninja Gaiden 3: Razors Edge .

Προς ευχαρίστηση όλων των casual παιχτών δεν έλειπαν φυσικά παιχνίδια όπως το Wii Fit με νέες ασκήσεις και μίνι παιχνίδια και ένα νέο Fit Meter, που μετράει τις θερμίδες που έκαψες ενώ είσαι εκτός σπιτιού (προφανώς είναι κάποιο είδος pendulum). Στη συνέχεια έκανε την εμφάνιση

Keywords
Τυχαία Θέματα