ΠΑΜΕ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ;

07:55 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Τρεις ταινίες για θερινά σινεμά. Με γέλιο, τρυφερότητα, έρωτα και περιπέτεια. Δεν είναι και άσχημα σε συνθήκες καύσωνα.


Ψαρεύοντας σολομούς στην Υεμένη (Salmon fishing in the Yemen)

Κομεντί του Λάσε Χάλστρομ. Με τους: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Έμιλι Μπλαντ, Κριστίν Σκοτ Τόμας. Διάρκεια: 1 ώρα και 47 λεπτά.

Ο σκηνοθέτης του «Chocolat» και ο σεναριογράφος του «Slumdog Millionaire» καταφέρνουν να φτιάξουν μια ιδιαίτερη ιστορία πλατωνικού έρωτα σε μια κωμωδία με φόντο το πολιτικοοικονομικό παρασκήνια της σύσφιξης σχέσεων μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Υεμένης.

Η ιστορία, βασισμένη στο βιβλίο του Πολ Τορντέι (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας) πάει κάπως έτσι: Ο δρ. Άλφρεντ Τζόουνς, επιτυχημένος ιχθυολόγος, εξαναγκάζεται να φτιάξει ένα ποτάμι στα υψίπεδα της Υεμένης. Και, παρόλο που θεωρεί την ιδέα παράλογη πρέπει να βρει τρόπο να μεταφέρει δέκα χιλιάδες σολομούς στη μέση της ερήμου και να τους «πείσει» να κολυμπήσουν εκεί. Εμπνευστής  της ιδέας είναι ένας ευσεβής και πλούσιος σεΐχης πεπεισμένος ότι το αδύνατο είναι δυνατό. Μέσα  από μια σειρά ανατροπών ο Φρεντ θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής, την αγάπη με μια δημοσιοσχετίσα, και το ψάρεμα. Κυρίως, όμως, υπηρετώντας μια ουτοπία αναλαμβάνει να τολμήσει για κάτι που πραγματικά πιστεύει. Οι  ευχάριστες αισθηματικές νότες κυριαρχούν στη ταινία, οι ονειρικοί συμβολισμοί του στιλ «κόντρα στο ρεύμα» ξεχειλίζουν, αλλά οι Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Έμιλι Μπλαντ είναι ερμηνευτικά ακαταμάχητοι. Μαζί τους η Κριστίν Σκοτ Τόμας στο πρωτότυπο κωμικό ρόλο της αδίστακτης υπεύθυνης Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού.

Η εποχή των παγετώνων 4: Ο χορός των  ηπείρων 3D (Ice Age 4: Continental Drift)

Κινούμενα σχέδια των Στιβ Μαρτίνο, Μάικ Θερμάιερ. Με τις φωνές των: Ρέι Ρομάνο, Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι, Τζένιφερ Λόπεζ, Νίκι Μινάζ. Διάρκεια: 1 ώρα και 34 λεπτά.

Στο νέο επεισόδιο της σειράς, ο Σκρατ, στην τρελή αναζήτηση του καταραμένου βελανιδιού που ξεκινάει από την αυγή του χρόνου, προκαλεί κοσμογονικές αλλαγές: έναν κατακλυσμό των ηπείρων, που πυροδοτεί τη μεγαλύτερη περιπέτεια του κόσμου για τον Μάνι, τον Ντιέγκο και τον Σιντ. Στον απόηχο αυτών των αναταραχών, ο Σιντ ξανασμίγει με τη δύστροπη γιαγιά του, ενώ η παρέα αντιμετωπίζουν ένα ανομοιογενές και κουρελιασμένο μπουλούκι πειρατών, που δεν τους αφήνουν να γυρίσουν σπίτι. Τα ζωάκια της «Εποχής των παγετώνων» μετά από τις τέσσερις ταινίες που τους έχει αφιερώσει η Fox είναι πια οικεία με το μέσο θεατή ενώ αποπνέουν παιδικότητα χαρίζοντας αρκετές αφορμές για γέλιο. Στο «χορό των ηπείρων», πέρα από το τρισδιάστατο χάζι το κωμικό στοιχείο και την περιπέτεια, η ιστορία  επικεντρώνεται στην οικογένεια, που δίνει τη βάση για τις συναισθηματικές πτυχές της ιστορίας.


Επιστροφή στον έρωτα (La delicatesse)

Κομεντί των Νταβίντ και Στεφάν Φενκινός. Με τους: Οντρεΐ Τοτού, Φρανσουά Νταμιάν. Διάρκεια: 1 ώρα και 48 λεπτά.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο όγδοο μυθιστόρημα του Νταβίντ Φενκινός,

Keywords
Τυχαία Θέματα