Στα χέρια των ελληνικών αρχών εγκέφαλος και εκτελεστής της DHKP-C

Τον αρχηγό του εκτός νόμου Επαναστατικού Απελευθερωτικού Λαϊκού Μετώπου και τον φυγά εκτελεστή, ύποπτο για δολοφονία φαίνεται ότι αναγνωρίζουν οι τουρκικές Αρχές, μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας την Τρίτη στου Γκύζη.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, στην επιδρομή στου Γκύζη μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης, Χουσεΐν Τεκίν 49 ετών και ο Ισμαήλ Ακόλ (42 ετών), ύποπτος για εμπλοκή στη δολοφονία του επιχειρηματία Οζντεμίρ Σαμπαντζί και της γραμματέα του το 1996.

Η τουρκική εφημερίδα επισημαίνει

ότι ο Τεκίν, ο οποίος φέρεται να είχε ψεύτικο βουλγαρικό διαβατήριο όταν συνελήφθη, είχε εμπλακεί σε επεισόδιο τον Οκτώβριο του 2011, όταν μέλος του DHKP-C είχε σκοτωθεί την ώρα που παρασκεύαζε βόμβα σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, έχει αναφερθεί ότι δακτυλικά αποτυπώματα του Τεκίν ανακαλύφθηκαν στην αντιαρματική ρουκέτα που κατασχέθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Χίο.

Τώρα, η ΕΛΑΣ ερευνά τους ισχυρισμούς ότι ο οπλισμός για τις επιθέσεις της DHKP/C στην Τουρκία έχει παραληφθεί μέσω Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα