Ηλεκτρικά αυτοκινούμενα από την Lordstown

Η Lordstown Motors με έδρα το Οχάιο των ΗΠΑ, ετοιμάζεται μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού pick-up Endurance να προχωρήσει και στη δημιουργία ενός αυτοκινούμενου.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα που θα προκύψει από μια συνεργασία που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Η Lordstown Motors ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την σύναψη επιχειρηματικής συνεργασίας με την Camping

World που έχει έδρα στο Ιλινόις. Η συνεργασία αυτή θα ξεκινήσει με ένα εθνικό δίκτυο υπηρεσιών και φόρτισης για το Endurance και στη συνέχεια θα επεκταθεί στην ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και λύσεων που θα αφορούν στην αγορά των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων (Recreation Cehicles- RV) με βάση την πλατφόρμα πάνω στην οποία έχει «χτιστεί» το Endurance. Αυτό περιλαμβάνει, αρχικά, σχέδια για την παροχή μιας ολοκληρωμένης μπαταρίας ιόντων λιθίου για ρυμουλκούμενα που θα εξαλείφουν την ανάγκη για θορυβώδεις και ρυπογόνους γεννήτριες ρεύματος με χρήση ορυκτού καυσίμου. Στη συνέχεια όμως, η συνεργασία θα οδηγηθεί και στην παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινούμενου τροχόσπιτου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν ταυτόχρονα την τεχνολογία της μπαταρίας για τη συγκεκριμένη χρήση. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο εταιρείες, ανέφεραν ξεκάθαρα τους στόχους τους για τη δημιουργία του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου του μέλλοντος. Το μελλοντικό αυτοκινούμενο που θα είναι χτισμένο στην πλατφόρμα skateboard της Lordstown Endurance, σύμφωνα με το οργανόγραμμα των δύο εταιρειών, θα είναι προσιτό για τις μάζες, ισχυρίζονται οι εταιρείες. Ο Marcus Lemonis, Διευθύνων Σύμβουλος της Camping World, δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει να είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει το Endurance και τις ανάγκες των αγοραστών του από τον Ιούνιο του 2021, παρά το γεγονός πως τα οχήματα δεν θα παραδοθούν στους πελάτες της εταιρείας πριν το τέλος του ίδιου έτους. Για το ηλεκτρικό RV, οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο για παρουσίαση μέσα στο 2022.

Δείτε ακόμα:

H Lordstown Motors έχει 50.000 προ-παραγγελίες για το Endurance

Το καλοκαίρι του 2021 η παρουσίαση των μοντέλων της Rivian

Η Rivian έχει σχέδια για επέκταση στην Κίνα και στην Ευρώπη

The post Ηλεκτρικά αυτοκινούμενα από την Lordstown appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα