Έρχεται ο Πέρες για την Ενέργεια

Την Αθήνα αναμένεται να επισκεφτεί στις αρχές του Αυγούστου ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, όπου και θα παραμείνει για τρεις ημέρες.
Κατά την επίσκεψη του ο πρόεδρος του Ισραήλ, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια όσο και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ μαζί του θα είναι και πολλοί υπουργοί της ισραηλινής κυβέρνησης

οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις με τους ομολόγους τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα βασικά θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι τα ενεργειακά θέματα, το Κυπριακό αλλά και το Μεσανατολικό. Σε ότι αφορά την εξόρυξη υδρογονανθράκων, θα εξετασθεί το πιθανό ενδιαφέρον ισραηλινών εταιρειών να κάνουν έρευνες στη δυτική Ελλάδα καθώς και τα σχέδια για κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει αέριο από τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα στην Ευρώπη μέσα από τις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες.
Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι πριν από δύο χρόνια, τον Αύγουστο του 2010, την Αθήνα είχε επισκεφτεί και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έπειτα από πρόσκληση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Το γεγονός είχε θεωρηθεί εξαιρετικά σημαντικό αφού επισφράγιζε τη νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Στο μεταξύ όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές , πιθανόν να συγκληθεί, έστω και ατύπως, το λεγόμενο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας Ισραήλ το οποίο είχε δημιουργηθεί το 2010 με απόφαση των κυρίων Νετανιάχου και Παπανδρέου και είχε συγκληθεί μια φορά στο Τελ Αβίβ.

Keywords
Τυχαία Θέματα