ΠΑΣΟΚ: Δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δυο άκρων

«Βολές» κατά της Αριστεράς και της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά τους χειρισμούς στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

«Το ετερόκλητο αμάλγαμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου λειτούργησε ως θερμοκήπιο μέσα στο οποίο η Χρυσή Αυγή

απέκτησε ανοχή σ’ ένα τμήμα της κοινωνίας. Δυστυχώς ακόμα τώρα κάποια κόμματα δεν έχουν αποδεχτεί τη λογική του συνταγματικού τόξου. Διότι λένε «ο στόχος μας είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά στόχος μας είναι και το μνημόνιο» όπου ως «μνημόνιο» εννοούν την κυβερνητική πολιτική και την κυβερνητική πλειοψηφία και κυρίως το ΠΑΣΟΚ που είναι ο εγγυητής της σταθερότητας της χώρας αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

Στο ΠΑΣΟΚ διευκρινίζουν ότι «δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δυο άκρων διότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Η βία δεν είναι δυο άκρα, είναι ένα άκρο.»

Η θεωρία των δύο άκρων είναι, με τη σειρά της διαφορετική από τη θεωρία και την πρακτική της πολιτικής πόλωσης για λόγους δημοκοπικούς που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που έχει σαφή και ουσιώδη εθνικά και κοινωνικά προτάγματα σημείωναν στο συγκυβερνών κόμμα.

Όσον αφορά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει με νόημα ότι στο ζήτημα της ΧΑ, επιμένει στις θέσεις του όπως αυτές εκφράζονται τους τελευταίους 14 μήνες, όταν οι «άλλοι» δεν είχαν ακόμη την «πολιτική βούληση» να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της νεοναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και έπρεπε να χαθεί η ζωή ενός νέου ανθρώπου για να την αποκτήσουν.

«Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην ανάγκη συσπείρωσης του συνταγματικού τόξου στον αγώνα κατά της ΧΑ, με ένα καθαρό και σταθερό μέτωπο.»

Η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι είναι απόφασή της να κατατεθεί το ταχύτερο δυνατό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «που αφορά την προστασία της δημοκρατίας και της κοινωνικής ασφάλειας και ειρήνης.»

«Σήμερα που γιορτάζουμε τα 69 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί, η οφειλόμενη τιμή στους συνανθρώπους μας που έχασαν την ζωή τους από τους ναζί, είναι να υπάρχει εθνική ενότητα, ομοψυχία και σταθερότητα στη πατρίδα μας» καταλήγουν στο κόμμα.

The post ΠΑΣΟΚ: Δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δυο άκρων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα