Final-4: Μέγας Ολυμπιακός «ράβει» το 4ο «αστέρι»

Ο Ολυμπιακός, η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου της Euroleague, θα είναι στον τελικό της Κυριακής (21/5, 20:00) και 9ο τελικό στη διοργάνωση στην Ιστορία του, με στόχο να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης για 4η φορά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 8 χρόνια (2015) θα είναι ξανά η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο μεγάλο τελικό της Euroleague (21/05). Οι «μερένγκες» με

απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ταβάρες (20π, 14ρ) επικράτησαν με 78-66 της Μπαρτσελόνα και την Κυριακή θα παίξουν με τον Ολυμπιακό για το βαρύτιμο τρόπαιο.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΑ ΤΗ ΜΟΝΑΚΟ

Με ανατροπή, αφού γύρισε από το -12 (29-41) του ημιχρόνου και ένα… μαγικό 3ο δεκάλεπτο, η ομάδα του Πειραιά των δώδεκα φάιναλ φορ απέκλεισε την πρωτάρα Μονακό και τον Μάικ Τζέιμς, με 76-62, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κάουνας. Την Κυριακή (21/5, 20:00) στον τελικό θα βρει τη νικήτρια του clasico, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένας νωθρός, διστακτικός, άστοχος, αμήχανος και επιρρεπής στα λάθη Ολυμπιακός παρουσίασε στο ά  μέρος μία εικόνα που δεν θύμιζε σε… τίποτα αυτό που είναι, επιτρέποντας στους Μονεγάσκους να έχουν το πάνω χέρι, χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση. Όταν γύρισαν, όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα στο παρκέ… η καρδιά των περισσότερων από 4.500 φιλάθλων γύρισε στη θέση της. Με τον Ουόκαπ να παίζει άμυνα για σεμινάρια πάνω στον Τζέιμς και να μοιράζει 7 ασίστ στην 3η περίοδο, τον Βεζένκοφ να σημειώνει 11 πόντους, τον Παπανικολάου 8 και τον Φαλ να εκθέτει στη ρακέτα αρχικά τον Μοτιεγιούνας και εν συνεχεία τον Χολ, η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε στο +13 στο 30ό λεπτό (56-43), μετά από επιμέρους σκορ 27-2, ρεκόρ στην Ιστορία της Euroleague!

Ο Σάσα Βεζένκοφ πέτυχε 19 πόντους (2/6 τρίποντα) και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Παπανικολάου σημείωσε 15 πόντους (2/5 τρίποντα) και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Ο Μουσταφά Φαλ είχε 12 πόντους, αλλά κυρίως κράτησε στους 7 πόντους τον ΝΒΑερ Ντονάτας Μοτιεγιούνας και στους 2 τον Ντόντα Χολ! Ο Σλούκας είχε 9 πόντους με 7/8 βολές, ο Κέιναν πρόσθεσε 7 πόντους, 5 ο ΜακΚίσικ.

Από τη Μονακό που έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό μόνο για 20 λεπτά, οι συνήθεις ύποπτοι Μάικ Τζέιμς και Έλι Οκόμπο πέτυχαν από 17 πόντους, με τον Λόιντ να προσθέτει 11.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-41, 56-43, 76-62

Ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε τους Ουόκαπ, Κέιναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ, ενώ ο Σάσα Ομπράντοβιτς επέλεξε τους Τζέιμς, Λόιντ, Ουαταρά, Μπράουν και Μοτιεγιούνας.  Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ξεκίνησαν νευρικά και επέμειναν να ανεβάσουν το σκορ έξω από τη γραμμή του τριπόντου, με άστοχες προσπάθειες από Κέιναν και Βεζένκοφ (0/2). Η Μονακό προσπέρασε με 1-6 από Μπράουν, Λόιντ και Μοτιεγιούνας. Για να… ξεκολλήσει ο Κέιναν την ομάδα του Πειραιά, με τρίποντο 4-6. Οι Λόιντ, Μοτιεγιούνας και Τζέιμς έδωσαν προβάδισμα 6 πόντων (6-12) στην ομάδα τους, με τους «ερυθρόλευκους» να τα σπάνε και στα σουτ δύο πόντων.  Ο Σλούκας πέρασε στη θέση του Ουόκαπ, αφού ο Αμερικανός χρεώθηκε νωρίς με 2ο φάουλ. Την ίδια ώρα, ο Σάσα Ομπράντοβιτς ψήλωσε το σχήμα αποσύροντας τους Οκόμπο και Μπράουν και ρίχνοντας στο παρκέ τους Μονέκε και Χολ. Μετά το 8-12 από τον Κέιναν, ακολούθησαν τέσσερα διαδοχικά τρίποντα, δύο για κάθε ομάδα, με τον Τζέιμς να μένει αμαρκάριστος και να κάνει την αρχή (8-15). Του απάντησε ο Βεζένκοφ (11-15), ο Τζέιμς ξαναόπλισε (11-18), για να ευστοχήσει ο Παπανικολάου αυτή τη φορά για τους Πειραιώτες (14-18). Ο Μονέκε διαμόρφωσε το σκορ της 1ης περιόδου (14-20), στην οποία ο ηγέτης των Μονεγάσκων Μάικ Τζέιμς μετρούσε 8 πόντους με 2/3 τρίποντα, ενώ από 4 πόντους είχαν οι Λόιντ και Μοτιεγιούνας. Στον αντίποδα, η ομάδα του Πειραιά που είχε 1/4 δίποντα (6/9 η Μονακό) είχε πάρει 5 πόντους από τον Παπανικολάου, 5 από τον Κέινακ και 4 από τον Βεζένκοφ.

Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ και Μπλακ ξεκίνησαν τη 2η περίοδο για τον Ολυμπιακό αντί τον Κέιναν, Παπανικολάου και Φαλ. Στον πάγκο έμεινε ο Τζέιμς, με τον Ομπράντοβιτς να προτιμά τον Λόιντ από πλευράς Μονακό. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα και με 5 πόντους του ΜακΚίσικ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, 22-22. Όμως, η Μονακό κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, κυρίως λόγω της αστοχίας του Ολυμπιακού σε δίποντα, αλλά και από τη γραμμή των βολών. Αρχικά με τον Λόιντ και εν συνεχεία με τους Οκόμπο, Μπράουν και Μοτιεγιούνας έκανε το +6, 25-31. Ο Τζέιμς είχε περάσει ξανά στο παρκέ μετά το 25-29. Ο σταρ της Μονακό διαμόρφωσε το 26-33 (είχε προηγηθεί μία βολή του Σλούκα). Ο Σλούκας πήρε το 2ο φάουλ του Ντιαλό και μείωσε σε 28-33, αλλά παρά το άστοχο τρίποντο του Τζέιμς, σίδερο βρήκε και ο ΜακΚίσικ, με τον Λόιντ να μαζεύει το αμυντικό ριμπάουντ και τον Οκόμπο να τελειώνει επιτυχώς τον αιφνιδιασμό των Μονεγάσκων, 28-35. Ο Λαρεντζάκης ήταν κι αυτός άστοχος για τρεις, ο Μπολομπόι έκανε λάθος και ο Οκόμπο με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά διψήφια τιμή στη διαφορά υπέρ της ομάδας του, 28-38. O Oκόμπο έκανε 2ο φάουλ, πάνω στον Φαλ, με τον Γάλλο σέντερ του Ολυμπιακού να έχει 1/2 βολές (29-38). Ό,τι χειρότερο για τον Ολυμπιακό ήταν αυτό που συνέβη μετά, το φάουλ δηλαδή του Σλούκα πάνω σε προσπάθεια για τρεις του Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ ευστόχησε και στις 3 βολές για το 29-41 (-12 ο Ολυμπιακός). Ακολούθησαν άστοχα τρίποντα από Παπανικολάου και Λόιντ και οι δύο ομάδες πήραν τον δρόμο για τ’ αποδυτήρια, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Για τον Ολυμπιακό των 8 λαθών (!), ο Βεζένκοφ μετρούσε 6 πόντους με 1/4 τρίποντα, ενώ από 5 μετρούσαν οι Κέιναν, Παπανικολάου και ΜακΚίσικ. Ο Τζέιμς πέτυχε στο α΄ μέρος 13 πόντους με 2/5 τρίποντα, ο Λόιντ είχε 9 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ 5 ασίστ πρόλαβε να μοιράσει ο Έλι Οκόμπο πέραν των 6 πόντων. Οι 9/18 βολές και το 33% στα δίποντα (4/12) αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα στην υπόθεση πρόκριση για τον διστακτικό και αμήχανο στην επίθεση, αλλά και αναποτελεσματικό στην άμυνα Ολυμπιακό σε αυτό το α΄ μέρος επιτρέποντας στους Μονεγάσκους να ξεφύγουν χωρίς να παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ.

Και ο Ολυμπιακός… αποφάσισε να παίξει άμυνα στην 3η περίοδο. Επέστρεψε… άλλη ομάδα από τα αποδυτήρια, θύμιζε δηλαδή τον Ολυμπιακό όλης της σεζόν! Και με συνοπτικές διαδικασίες επέστρεψε από το -12. Η Μονακό πέτυχε μόνο 2 πόντους σε όλο το 3ο δεκάλεπτο, από τον Έλι Οκόμπο! Με τον Ουόκαπ να επιστρέφει στο παρκέ με εντολή να… καταπιεί τον Μάικ Τζέιμς. Και τα πήγε εξαιρετικά ο γκαρντ του Ολυμπιακού. Με πέντε γρήγορους πόντους από Βεζένκοφ και Παπανικολάου μείωσε σε 34-41! Ο Φαλ νικούσε τον Μοτιεγιούνας στη ρακέτα. Παρά το άστοχο τρίποντο του Κέιναν, άλλα και τη 1/2 βολές του Φαλ (35-41), η «ερυθρόλευκη» ανατροπή μόλις είχε αρχίσει. Ο Γάλλος σέντερ, Μουσταφά Φαλ μείωσε στους -4 37-41, κι όταν ο Λόιντ αστόχησε για τρεις, ο Παπανικολάου δοκίμασε τη δική του τύχη έξω από τα 6.75 και ήταν εύστοχος, 40-41. Νέο τρίποντο πέτυχε και ο Βεζένκοφ και ο Ολυμπιακός προσπερνούσε με 43-41, με σερί 14-0 από το ημίχρονο! Ο Οκόμπο που είχε μπει εσπευσμένα κληθείς να περισώσει την κατάσταση από τον Σάσα Ομπράντοβιτς πέτυχε τους πρώτους πόντους της Μονακό στην 3η περίοδο μετά από περίπου 6 λεπτά, για το 43-43! Ακολούθησε 3ο φάουλ του Λόιντ στον Παπανικολάου, και ο Ντιαλό πήρε τη θέση του Αμερικανού της Μονακό. Ο Χολ πήρε τη θέση του Μοτιεγιούνας, με τον Ομπράντοβιτς να ψάχνει τρόπο ν’ αλλάξει… την Ιστορία! Παπανικολάου, Κέιναν και Βεζένκοφ έφεραν τον Ολυμπιακό στο +6 (49-43). Καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τον Φαλ να μένει μόνος στη ρακέτα και να καρφώνει μόνος του, 51-43. Ο εκνευρισμός ήταν… κατανοητός στους Μονεγάσκους που έχαναν το ένα σουτ μετά το άλλο, ανίκανοι να απαντήσουν στην ενέργεια που έβγαζε στο παρκέ η ομάδα του Πειραιά. Ο Βεζένκοφ «έγραψε το 53-43 και ο Λαρεντζάκης με τρίποντο έβαλε «φωτιά» στις κερκίδες της Zalgirio Arena, 56-43 (+13)! Αυτό ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου. Ο Ολυμπιακός μοίρασε 10 ασίστ στο 3ο δεκάλεπτο φτάνοντας τις 19, με τον Ουόκαπ να μετρά επτά, όλες στην 3η περίοδο! Ο Βεζένκοφ πέτυχε 11 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο αυξάνοντας τους πόντους του σε 15 και ο Παπανικολάου με τους 8 ανέβασε το προσωπικό κοντέρ του στους 13.

Πλέον, η δουλειά είχε γίνει… για τον Ολυμπιακό. Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι και ο 9ος τελικός της Ιστορίας του θα γινόταν πραγματικότητα. Οι Μονεγάσκοι προσπάθησαν ν΄ αντιδράσουν, έκαναν επιμέρους σκορ 4-10 για να πλησιάσουν από το -13 στο -7 (60-53), από Οκόμπο, Τζέιμς και Χολ. Παπανικολάου και Φαλ επανέφεραν σε διψήφια τιμή τη διαφορά (64-53). Οι Μονεγάσκοι σταματούσαν με φάουλ τους παίκτες του Ολυμπιακού και οι Σλούκας, Βεζένκοφ και Μπόλομποϊ ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών για το τελικό 76-62.

Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Λάτισεβς (Λετονία), Πάντερ (Γερμανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Κέιναν 7 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 4, Φαλ 12, Σλούκας 9, Βεζένκοφ 19 (2), Παπανικολάου 15 (2), Μπόλομποϊ 2, Πίτερς, Μπλακ 3, ΜακΚίσικ 5 (1)

ΜΟΝΑΚΟ (Σάσα Ομπράντοβιτς): Οκόμπο 17 (2), Μπράουν 4, Μονέκε 2, Λόιντ 11 (1), Ντιαλό 2, Μοτιεγιούνας 7, Ουαταρά, Χολ 2, Τζέιμς 17 (2)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, οδήγησε τον Ολυμπιακό στον 9ο τελικό Euroleague της ιστορίας του και δεύτερο δικό του, μετά από αυτόν το 2013 στο Λονδίνο, όταν η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε τον τελευταίο της τίτλο. Μετά από μία… απίστευτη ανατροπή, αφού οι Πειραιώτες βρέθηκαν στο -12 απέναντι στους Μονεγάσκους στο ημίχρονο, πριν απαντήσουν με 27-2 στο 3ο δεκάλεπτο και «καθαρίσουν» την πρόκριση, ο Μπαρτώκας είπε τι ζήτησε από τους παίκτες του στο ημίχρονο: «Ζητήσαμε να μην φτάνουν οι κοντοί της Μονακό στη ρακέτα». «Ο Ουόκαπ είναι το “κλειδί” μας στην άμυνα» δήλωσε ο Μπαρτζώκας τονίζοντας επίσης πως ο Παπανικολάου κάνει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κάουνας:

«Δεν έχω πολλά να πω γι’ αυτό το ματς. Είναι προφανές τι συνέβη. Ήμασταν νευρικοί στο πρώτο μέρος, χάσαμε βολές, πετάξαμε εννέα στα σκουπίδια και 4-5 λέι-απ. Σύμφωνα με το πλάνο μας ήμασταν βιαστικοί και δεν διαβάσαμε τις καταστάσεις όπως έπρεπε. Στην άμυνα αφήσαμε τους χειριστές να ντριμπλάρουν και να επιτεθούν στη ρακέτα, κάναμε αυτό το λάθος πολλές φορές. Στο ημίχρονο συζητήσαμε, αλλάξαμε κάποια πράγματα, δείξαμε υποστήριξη στους παίκτες γιατί αντιληφθήκαμε την νευρικότητά μας. Τους είπα να κλείσουμε το σκορ στην τρίτη περίοδο για να έχουμε την ευκαιρία στην τέταρτη. Κυριαρχήσαμε όμως, οι δημοσιογράφοι μου είπαν ότι το σκορ ήταν 27-2! Η άμυνά μας ήταν συμπαγής, δεν δώσαμε τίποτα στη Μονακό, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και βρήκαμε τον ελεύθερο παίκτη. Βάλαμε και μερικά κρίσιμα σουτ, οποτε η πίεση πήγε στον αντίπαλο. Κάναμε όσα έπρεπε, είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση στον τελικό. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε, τόσο μακριά, για να μας υποστηρίξει. Ήταν σπουδαίοι. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους κάνουμε υπερήφανους».

Για την άμυνα που έπαιξε ο Τόμας Ουόκαπ στην 3η περίοδο, όταν ο Ολυμπιακός δέχτηκε μόλις 2 πόντους, ο Μπαρτζώκας είπε: «Ο Τόμας Ουόκαπ είναι το “κλειδί” μας στην άμυνα, έκανε δύο γρήγορα φάουλ και έμεινε εκτός. Τον προστατεύσαμε, δεν έπαιξε στη δεύτερη περίοδο, ήταν φρέσκος και μαζί με τους Φαλ, Παπανικολάου, Κέιναν έκαναν στο τρίτο δεκάλεπτο όσα έπρεπε για να κυριαρχήσουμε. Επιθετικά μπορούμε να σκοράρουμε πολύ, όμως αυτό που ζητήσαμε από τους παίκτες, είναι να μη φτάνουν οι κοντοί στη ρακέτα, γιατί μετά βρίσκουν τον σουτέρ στην περιφέρεια ή σκοράρουν με φλότερς».

Και επιστρέφοντας στον Ουόκαπ, ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε: «100% ο Ουόκαπ είναι ο ιδανικός παίκτης για κάθε αγώνα, γιατί εκτελεί όσα του ζητήσεις. Κάνει αυτά που θέλει η ομάδα και ο προπονητής του. Ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους γυρίσαμε το ματς, ήταν αυτός. Πίεσε στην άμυνα και πάσαρε σωστά, όταν έβλεπε συμπαίκτη που δεν ένιωθε και τόσο καλά, τον πίεζε για να μπει στο παιχνίδι. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό, άλλοι μιλούν περισσότερο, άλλοι δίνουν το παράδειγμα με τον τρόπο που παίζουν, άλλοι είναι πιο υποστηρικτικοί. Ο Παπανικολάου μεγάλωσε ως συμπαίκτης του Σπανούλη, πήραν μαζί δύο Ευρωλίγκες και τώρα είναι 33, αλλά παίζει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει το παιχνίδι μας. Όταν παίζει καλά, συνήθως κερδίζουμε».

Για το αν αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού, ο Μπαρτζώκας τόνισε: «Πρέπει να προσπαθήσω για θυμηθώ, αν όμως δούμε την κρισιμότητα του αγώνα, αυτή η τρίτη ήταν μία από τις καλύτερες περιόδους μας σε άμυνα κι επίθεση. Θυμάμαι επίσης τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2013, είναι δύσκολο να συγκρίνεις καταστάσεις, γιατί το μπάσκετ αλλάζει συνεχώς και τώρα είναι διαφορετικό από εκείνο που ήταν δέκα χρόνια πριν. Πάντα πιστεύω ότι αυτά που κάνεις στη μία πλευρά του γηπέδου, επηρεάζουν αυτά που κάνεις στην άλλη. Αν χάνεις την άμυνα, δεν μπορείς να βρεις ρυθμό στην επίθεση. Αν κυριαρχήσεις σε σημαντικές κατοχές, βρίσκεις αυτοπεποίθηση».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Στη μεικτή ζώνη μετέβησαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, Παναγιώτης και Γιώργος, μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στον 9ο τελικό της Ιστορίας του στη Euroleague, νικώντας με 76-62 τη Μονακό, μετά από ανατροπή, στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κάουνας. Οι διοικητικοί ηγέτες χαρακτήρισαν αυτήν την πρόκριση ως μία από τις μεγαλύτερες στιγμές του Ολυμπιακού από τότε που ανέλαβαν εκείνοι, παραδέχτηκαν πως ανησύχησαν, όταν η Μονακό προηγήθηκε με +12 πόντους στο ημίχρονο και τόνισαν: «Ο Ολυμπιακός φέτος έχει κάνει μια ανεπανάληπτη χρονιά. Μας αποθεώνει όλη η Ευρώπη. Μακάρι να τα καταφέρουμε την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που είδαμε στο τρίτο δεκάλεπτο». Δεσμεύτηκαν δε να μιλήσουν για όλα και να κάνουν αναλύσεις για τα πεπραγμένα από διοικητικής άποψης μετά το τέλος του φάιναλ φορ, το βράδυ της Κυριακής (21/5), ευχόμενοι να είναι πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός για 4η φορά στην Ιστορία του.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε αρχικά: «Ζήσαμε από τα πιο συγκλονιστικά συναισθήματα όσο είμαστε στον Ολυμπιακό. Αυτό που έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο πρέπει να είναι πρωτοφανές στο παγκόσμιο μπάσκετ. Είναι κάτι μαγικό. Τώρα, πάμε να το πάρουμε. Είναι συγκινητικό αυτό με τον κόσμο, που ήρθε από όλο τον πλανήτη. Μας γεμίζει με ευθύνη. Ελπίζω να τους κάνουμε περήφανους μεθαύριο. Νομίζω είναι η πιο ανταγωνιστική EuroLeague όλων των εποχών».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος εξήγησε για τα συναισθήματά του, όταν η Μονακό προηγήθηκε: «Ήμουν λίγο πιο ψύχραιμος. Μετρούσα τους πόντους. Αρχικά μετρούσα τις χαμένες βολές και μετά μετρούσα κάθε καλάθι μέχρι το 27-2. Η άμυνά μας ήταν κάτι συγκλονιστικό. Αυτό το τρίτο δεκάλεπτο θα μείνει στην ιστορία για τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες, γιατί μιλάμε για τον ημιτελικό της EuroLeague. Αυτό για να σου βγει υπό πίεση, πρέπει να έχεις τρομερούς παίκτες, προπονητή και κόσμο. Το Κάουνας είναι ένας προορισμός που δεν είναι εύκολο. Είναι κάτι συγκλονιστικό όλο αυτό. Όλος αυτός ο κόσμος αξίζει να χαρεί το τρόπαιο. Δεν έχω προτίμηση για τον τελικό. Το έχουμε ζήσει κι άλλες φορές. Ένα από τα καλύτερα συναισθήματα είναι να κερδίζεις στον πρώτο ημιτελικό και να βλέπεις τον δεύτερο, ως νικητής».

Με τον Γιώργο Αγγελόπουλο να προσθέτει: «Ανησυχούσαμε πάρα πολύ. Το μπάσκετ που είχε παιχτεί είχε πολύ επαφή. Ο Ολυμπιακός μπορούσε να ανταπεξέλθει. Αυτό που έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο δεν το έχουμε αντιληφθεί. Πιστεύαμε στην ομάδα, αλλά προφανώς υπήρχε ανησυχία. Μέχρι τέλους, υπάρχει ανησυχία. Είναι από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που έχουμε ζήσει στον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει κάνει μια ανεπανάληπτη χρονιά. Μας αποθεώνει όλη η Ευρώπη. Μακάρι να τα καταφέρουμε την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που είδαμε στο τρίτο δεκάλεπτο».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος συνέχισε: «Ναι ανησυχήσαμε. Είδα τη Μονακό να παίζει πιο σκληρά απ ότι σε όλη τη σεζόν. Στο πρώτο μέρος, μας έβγαλαν έξω από το παιχνίδι μας. Τα δύο φάουλ των βασικών γκαρντ μας, μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Σε αυτό το επίπεδο, το 27-2 είναι ιστορικό. Δείχνει τον χαρακτήρα και την ψυχή της ομάδας. Ζούμε συγκλονιστικά πράγματα. Η ομάδα αυτή παίζει τον δεύτερο ημιτελικό σε δύο χρόνια. Φέτος γυρίσαμε από το -12 στο ημίχρονο. Έχουν εμπειρία και ομοιογένεια. Μόνο τρεις ξένοι έχουν αλλάξει από πέρσι. Υπάρχει συνοχή. Για να συγκρίνουμε με παλαιότερες ομάδες, υπάρχουν κοινοί παρονομαστές. Θέλει πιο ψυχραιμία για να σκεφτώ περισσότερο για τις συγκρίσεις με το παρελθόν. Όποιος και να έρθει στον τελικό… Με όποιον και να είναι, θα βρούμε κίνητρο. Μην ανησυχείτε. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις έναν παίκτη από τον Ολυμπιακό. Είναι τόσοι πολλοί… ».

Στην ερώτηση αν έχουν κάποια προτίμηση για την ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τελικό, δηλαδή μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος απάντησε: «Τώρα όποιος και αν είναι αντίπαλος, θα βρούμε κίνητρο, μην ανησυχείτε. Έχουμε χάσει τελικούς και από τη Ρεάλ και από την Μπαρτσελόνα».

Keywords
ολυμπιακος, euroleague, πειραιας, φορ, σταρ, arena, επηρεάζει, αγγελοπουλος, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, σασα σταματη, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γιωργος αγγελοπουλος, ξανα, νωθρος, δουλεια, ηγετης, καριερα, λονδινο, μπαρτσελονα, μπασκετ, πιεση, ρεαλ, σταρ, τυχη, ωρα, euroleague, αξιζει, αμυνα, ατομο, βραδυ, βρισκεις, βρισκεται, δευτερο, δικη, δειχνει, δωδεκα, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκνευρισμος, ενεργεια, επηρεάζει, επρεπε, επτα, ευθυνη, ευρωπη, ζωνη, ιδια, υποθεση, εικονα, ημιχρονο, ιστορικο, λαθη, λαθος, μακρια, μονακο, μπορεις, νερο, νικη, ομαδα, παντα, ομπραντοβιτς, παμε, ψυχη, ρεαλ μαδριτης, ρεκορ, σεζον, σεμιναρια, σερι, σιδερο, συνεχεια, σλουκας, τιμη, τριτη, υψηλη, φαουλ, φορ, φορα, χερι, χρονικα, ψυχραιμια, arena, εννεα, ηγετες, καρδια, κωστας, κωστας παπανικολαου, κυριακη, μεινει, ομαδες, ουαταρα, παιχνιδι, ξεκινησε
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα