Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ: «Η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται»

10:01 5/3/2024 - Πηγή: BankWars

Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ έκανε σήμερα Τρίτη, το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η μάχη για τη μείωση των τιμών συνεχίζεται» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: «Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά… Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αυτό ελπίζουμε».

Το πρωθυπουργό συνόδευε

ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει τι θα περιλαμβάνει «το καλάθι της Σαρακοστής».

Το «καλάθι» αναμένετια να περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές και φυσικά χαλβά. Το σαρακοστιανό «καλάθι» θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο, ενώ θα ανακοινωθεί και ανάλογο «καλάθι» για το Πάσχα.

O υπουργός δήλωσε ότι εκτός από τις παρεμβάσεις με τα «καλάθια» συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που είναι διπλάσια του προσδοκώμενου οφέλους. Μάλιστα σημείωσε ότι σε 3.900 προϊόντα διαπιστώθηκε μείωση των τιμών από την 1η Μαρτίου μετά την εφαρμογή του πακέτου μέτρου κατά της ακρίβειας.

Keywords
Αναζητήσεις
aifnidiastiki-episkepsi-mitsotaki-se-souper-market-i-machi-kata-tis-akriveias-synechizetai.htm
Τυχαία Θέματα