ΑΙΓΥΠΤΟΣ – ΣΟΥΕΖ: Συγκρούσεις και νεκροί

Ομάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου παρατάχθηκαν στην πόλη Σουέζ, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από τις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ

και στην εκλογή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Έχουμε ζητήσει να αποσταλούν περισσότερες ενισχύσεις έως ότου ξεπεραστεί η κρισιμότητα της κατάστασης», δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ο Άντελ Ρεφαάτ, επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας στο Σουέζ.

Την ίδια ώρα, έκκληση για εξομάλυνση της κατάστασης απήθυνε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

«Καλώ τους πολίτες να τηρούν τις αρχές της αιγυπτιακής επανάστασης στο να εκφράζουν ελεύθερα και ειρηνικά τη γνώμη τους» έγραψε ο κ. Μόρσι στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της αντιπολίτευσης, χιλιάδες Αιγύπτιοι πραγματοποίησαν μαζικές διαμαρτυρίες, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από την εξέγερση κατά την οποία ανατράπηκε το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, και οι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς στην πόλη του Σουέζ στη βορειοανατολική Αίγυπτο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γερμ.Πρακτορείο

Keywords
Τυχαία Θέματα