ΑΣΙΑ-Χρηματιστήρια: Με πτώση ξεκίνησε η εβδομάδα

Με πτώση ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, καθώς η σύνοδος των G 20 δεν οδήγησε σε καμία ουσιαστική απόφαση για ανάληψη συντονισμένης δράσης για την τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Με απώλειες 1% στις 16.026 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο.

Στις αγορές της Κίνας, εκτός από τη μη απόφαση στους G 20, αρνητικά επέδρασαν και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο. Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 3,71% στις 2.664 μονάδες και ο CSI κατά 3,32% στις 2.850 μονάδες.

Η Κίνα αναμένει ότι θα

προχωρήσει σε απολύσεις 1,8 εκατ. εργαζομένων στους τομείς του άνθρακα και του χάλυβα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει το Πεκίνο να μειώσει τη βιομηχανική υπερπαραγωγή, δήλωσε ο υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιν Ουέιμιν.

Ο Γιν δήλωσε ότι οι μειώσεις της παραγωγής θα οδηγήσουν σε κάποιες απολύσεις το 2016, προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένος πως η απασχόληση θα παραμείνει σταθερή φέτος παρά τις πτωτικές πιέσεις στην οικονομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αξιωματούχος δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για τις απολύσεις 1,8 εκατ. εργαζομένων στις οποίες αναφέρθηκε.

Χαμηλότερα κατά 0,18% ο δείκτης Kospi στις 1.916 μονάδες, κατά 1,43% ο δείκτης Hang Seng στις 19.086 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα