Χιόνι σε πολλούς δρόμους της Αθήνας – Δε άνοιξαν τα σχολεία – Που δεν πάνε τα μέσα μεταφοράς

08:30 8/1/2019 - Πηγή: BankWars

Χιόνι και στην Αττική. Ειδικά στα βόρεια προάστια και την βορειοανατολική Αττική το έστρωσε κανονικά, με το χιόνι να φτάνει νωρίς το πρωί τους πέντε με δέκα πόντους σε περιοχές όπως η Αγία Παρασκευή.

Οι κεντρικές λεωφόροι είναι ανοιχτές, αλλά παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία, κυρίως στα βόρεια προάστια και τους μικρότερους δρόμους. Οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, αποφάσισαν ότι σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου,

όλα τα Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων δεν θα λειτουργήσουν.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν, ωστόσο η γραμμή 3 του μετρό, Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο, φτάνει μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο Προαστιακός στο ίδιο κομμάτι (Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο) πραγματοποιεί κανονικά το δρομολόγιο.

Ο ηλεκτρικός (Γραμμή 1 του μετρό) λειτουργεί από τον Πειραιά ως το σταθμό της Ειρήνης. Οι σταθμοί: Μαρούσι – ΚΑΤ και Κηφισιά δεν προσεγγίζονται.

Τα λεωφορεία έχουν επίσης βγει στο δρόμο από νωρίς το πρωί, όμως τα περισσότερα δεν φτάνουν σε περιοχές όπως η Κηφισιά και η Πεντέλη. Είναι στην κρίση του κάθε οδηγού μέχρι που θα φτάσει το κάθε όχημα.

–στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, διακόπηκε τα ξεμερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά προς Λαμία και από το Σχηματάρι προς Αθήνα, καθώς και από την έξοδο της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Άνοιξε όμως λίγο μετά τις 8 το πρωί το ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία. Μετά από απόφαση της Τροχαίας και των διαχειριστών του δρόμου μπροστά από τα οχήματα θα κινείται εκχιονιστικό προκειμένου οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Στη συνέχεια ο δρόμος θα ανοίξει και στο ρεύμα προς Αθήνα.

-στην Καισαριανή, διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή

-διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα