Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο επιχειρηματίας, πολιτικός μηχανικός, οδηγός αγώνων και ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου Θεόδωρος Χαραγκιώνης, νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης γεννήθηκε στην Καστέλα το 1948 και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στο Harvard (πολεοδομία) και στο Stanford (διοίκηση επιχειρήσεων).

Υπήρξε ο δημιουργός των πρώτων εμπορικών κέντρων της χώρας, ενώ έφερε στην Ελλάδα

τον οίκο μόδας Gucci. Υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων (ΣΕΑΑΚ) καθώς και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του ICSC (International Council of Shopping Centers).

Συμμετείχε αρκετές φορές ως οδηγός σε ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου όπως το ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις με αγωνιστικά Abarth, Alfa Romeo, Volvo και Porsche.

Ο Όμιλος Χαραγκιώνη, τον οποίο ίδρυσε, ειδικεύεται στην ανάπτυξη και στη μακροχρόνια εκμετάλλευση ακινήτων επαγγελματικής φύσης στο κέντρο των μεγάλων ελληνικών πόλεων, στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας και στην εγκαθίδρυση και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων.

Τον Μάρτιο του 2011 ίδρυσε το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου που στεγάζεται στο συγκρότημα του Athenian Capitol, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα