Έλληνες εφοπλιστές: Είμαστε και θα είμαστε πρώτοι στον κόσμο

Οι Έλληνες εφοπλιστές παραμένουν ανταγωνιστικοί, παρά την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας, αλλά και τον κλάδο της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, στο πλαίσιο του δεύτερου ναυτιλιακού συνεδρίου της Ναυτεμπορικής.

Ο κ. Βενιάμης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο κλάδος των πλοιοκτητών βρέθηκε αντιμέτωπος με στενές συνδικαλιστικές απόψεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις», σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της προσέλκυσης νέων, στο ναυτικό επάγγελμα, προσθέτοντας πως «η Ένωση

Ελλήνων Εφοπλιστών θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση, αλλά και την ίδρυση ιδιωτικών σχολών».

Σε ότι αφορά το φορολογικό μοντέλο στον κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας, τόνισε την αντίθεση του ότι «έχουμε από τη μία πλευρά τα ευρωπαϊκά όργανα να καταγγέλλουν το ελληνικό φορολογικό σύστημα, και από την άλλη να το χρησιμοποιούν ως μοντέλο».
«Πρόκειται για ενέργειες που με την αβεβαιότητα που προκαλούν θα πλήξουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας», πρόσθεσε ο κ. Βενιάμης, διαμηνύοντας στους ανταγωνιστές και σε όσους υπονομεύουν την επιτυχία της ελληνικής ναυτιλίας ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει πρώτη στην παγκόσμια ναυτιλιακή αρένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα