“Εν Ιορδάνη” στον Νείλο – Τα Θεοφάνεια των Αιγυπτιωτών (ΦΩΤΟ)

22:23 6/1/2016 - Πηγή: BankWars

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου, Κύριε…» ακούστηκε σήμερα σε ένα από τα πιο κεντρικά και όμορφα σημεία του Νείλου ποταμού, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου.

Εκεί, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός ήρθε ανήμερα των Θεοφανείων για να παρακολουθήσει την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των Υδάτων του Νείλου ποταμού, όπου προέστη ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο οποίος ευχήθηκε «να αγιαστεί σήμερα,

ημέρα του Αγιασμού των Υδάτων, και η ψυχή ενός εκάστου από εμάς, διότι όσο αγιάζεται η ψυχή μας, αγιάζεται και ολόκληρη η φύση. Καλή φώτιση σε όλους», ευχήθηκε

Πρόκειται για ένα έθιμο που ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία και πλέον και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και στο οποίο οι Έλληνες του Καΐρου δίνουν το τιμητικό παρών.

Ανάμεσά τους, η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Κάιρο κα Βασιλική Παπανικολάου, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Χαγιάτ και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης.

Καλωσορίζοντας όλους τους παρεβρισκομένους, ο Πρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Χαγιάτ, εξέφρασε τη χαρά του για την τήρηση του εθίμου της ρίψης του Σταυρού από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου, παρουσία και του προκατόχου του, πρώην Προέδρου του ΕΝΟΚ κ. Δάκη Πάτσαλη.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου κα Παπανικολάου μετέφερε τις ευχές της Γενικής Προξένου κας Λαμπρινής Κομίνη και ευχήθηκε ο σημερινός αγιασμός να αποτελέσει το εφαλτήριο και αγιασμού του σώματος, της ψυχής αλλά και του πνεύματος καθενός από μας, δίνοντας σε όλους μας αγάπη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει.

Τέλος, τους χαιρετισμούς της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου μετέφερε η κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, επισημαίνοντας ότι η σημερινή εορτή σηματοδοτεί την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, με την τήρηση του εθίμου του Αγιασμού στο ιστορικό Σωματείο του ΕΝΟΚ, ευχόμενη φέτος οι καρδιές μας να γεμίσουν με τη φλόγα της αγάπης

Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία των Προσκόπων, που έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα αλλά και όμορφο ήχο στην όλη εκδήλωση, παρουσία του βοηθού Περιφερειακού Εφόρου Αποδήμων Προσκόπων Αλέξανδρου Καζαμία και του Αρχηγού Συστήματος κ. Ανδρέα Γιόσρι, τους οποίους όλους συνεχάρη ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος.

Στην τελετή, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Στέφανος Αργυρίου και Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώσου κα Βασιλική Γαζή, και άλλοι επίσημοι.


ΠΗΓΗ: http://pyramisnews.gr/theofania-sto-neio-2016/

Keywords
Τυχαία Θέματα