ΕΥ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Πιέζουν πολλοί παίκτες για να κλείσει η αξιολόγηση

13:32 3/3/2016 - Πηγή: BankWars

«Η άποψη μου είναι ότι πιέζουν πάρα πολλοί παίκτες, να βρεθεί λύση όσο πιο σύντομα γίνεται. Πιστεύω σε ένα λογικό κόσμο, όταν είναι τόσοι πολλοί που κατανοούν τη σημασία να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση γρήγορα, το αναμενόμενο είναι πως θα κλείσει», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής.
Ωστόσο, απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά τη συμφωνία.

«Δεν θα σας πω ημερομηνία γιατί αυτό δημιουργεί προσδοκία και μετά

θα κάνουμε πάλι λόγο για αποτυχία. Η γενική κατεύθυνση είναι όμως πως είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί πιο συνολική λύση από ό,τι πιστεύαμε πριν από μερικές εβδομάδες», πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το κυρίαρχο για την κυβέρνηση είναι η λύση να μην είναι εφήμερη, επανέλαβε. Δεν με ενδιαφέρει το τεχνικό κομμάτι, αυτό που με ενδιαφέρει είναι όσοι την δουν να καταλάβουν ότι είναι οριστική και δεν πετά απλά το τενεκεδάκι λίγο παρακάτω στο δρόμο.

ΧΘΕΣ…

ΕΥ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: “Καρφιά” για το ΔΝΤ – “Δεν καταλαβαίνω γιατί ζητάει διαρκώς νέα μέτρα”

Αιχμηρός σε ό,τι αφορά τη στάση που κρατά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

«Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τον λόγο για τον οποίο το ΔΝΤ ζητά πολύ περισσότερα μέτρα συγκριτικά με αυτά που είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι κατά την υπογραφή του μνημονίου, δεδομένου ότι οι οικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με τότε», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος ενώ επανέλαβε ότι «η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις διακυβεύει την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να μην υπάρξει νέα περικοπή των συντάξεων ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικά τα στοιχεία που επικαλείται ο Πόλ Τόμσεν και τα οποία ανεβάζουν τη δαπάνη του δημοσίου για τις συντάξεις στο 10% του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα