Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία – Τέσσερις συλλήψεις

Στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές οδηγήθηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από την Αστυνομία ως μέλη κυκλώματος που στρατολογούσε ανήλικες και τις εξέδιδε.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης εξώθησης στην πορνεία ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, έγινε από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις 17 και τις 18 Μαρτίου 2024 σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων τέσσερις Έλληνες (25χρονη, 25χρονος, 54χρονος και 21χρονη) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση. Η 25χρονη βαρύνεται επιπλέον με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το καλοκαίρι του 2023 η 25χρονη στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας τις συναντήσεις με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων προμήθευε το θύματα με ναρκωτικές ουσίες.

Ο 25χρονος και ο 54χρονος είχαν αναλάβει τη μεταφορά και την παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.

Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα