ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 2015: “Σώζονται” μπλοκάκια, ανείσπρακτα ενοίκια, αγροτικές επιδοτήσεις

06:49 5/5/2015 - Πηγή: BankWars

Λίγο πριν ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη στο σύστημα TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων (εισοδήματα 2014) που μάλλον θα παραταθεί η υποβολή τους μέρχι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, θα επιχειρήσει να …σώσει από την ΥΠΕΡΟΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εισπράτουν τα ενοίκια, τους αγρότες που θα πλήρωναν 13% για τις αγροτικές επιδοτήσεις και τους χιλιάδες επαγγελματίες

με μπλοκάκια που σύμφωνα με την ισχύουσα μέχρι τώρα νομοθεσία, θα πλήρωναν 26% από το πρώτο ευρώ!

– Για τα ανείσπρακτα ενοίκια σχεδιάζεται η απαλλαγή από τον φόρο.
Οι ισχύουσες διατάξεις δεν διαχωρίζουν τα ενοίκια που εισπράχθηκαν από τα ανείσπρακτα και ο φορολογικός πέλεκυς πέφτει βαρύς με συντελεστές 11% για εισόδημα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ και 33% για υψηλότερα ποσά. Με τη νέα διάταξη θα επανέλθει η δυνατότητα εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, μέσω των εφοριών, όπως ίσχυε έως πέρυσι. Με τον τρόπο αυτό, όσοι δεν έχουν εισπράξει χρωστούμενα ενοίκια, θα μπορούν να γλιτώσουν τον φόρο.

– Σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, όσοι είχαν το 2014 αμοιβές με «μπλοκάκι» και παράλληλα είχαν και εισόδημα από μισθωτή εργασία, για το μεν «μπλοκάκι» θα φορολογηθούν με 26% από το πρώτο ευρώ και για τον μισθό με συντελεστές 22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ (32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ και 42% για το υπερβάλλον) και φοροέκπτωση 2.100 ευρώ.
Η επικείμενη αλλαγή θα δίνει τη δυνατότητα στους εν λόγω φορολογουμένους να φορολογηθούν για το σύνολο του εισοδήματός τους ως μισθωτοί.
Το αν θα προκύψουν επιβαρύνσεις ή ελαφρύνσεις από την αλλαγή που θα επέλθει, εξαρτάται αποκλειστικά από τον φορολογικό συντελεστή με βάση τον οποίο θα φορολογηθεί το άθροισμα των εισοδημάτων (22%, 32%, 42%).

– Πλήρης απαλλαγή από τον φόρο θα υπάρξει για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Με τις ισχύουσες διατάξεις οι επιδοτήσεις μπορεί να θεωρηθούν αγροτικό εισόδημα και επομένως να φορολογηθούν με συντελεστή 13%.

Keywords
Αναζητήσεις
ανεισπρακτα ενοικια νεα νομοθεσια φορολογικη δηλωση 2015
Τυχαία Θέματα